Mama lui Ion Dolănescu împlineşte 100 de ani: «Când a murit el, am suferit cel mai tare»


    Mama lui Ion Dolănescu suferă de anemie
Mama lui Ion Dolănescu suferă de anemie

Gherghina Dolănescu, cunoscută sub numele "Didina", va împlini sămbătă vârsta de 100 de ani.

Mama lui Ion Dolănescu nu are prea mari dorinţe pentru ziua ei. Pentru că şi-a iubit copilul mai mult decât orice pe lume, tanti Gherghina şi-ar dori să organizeze cu ocazia zilei de naştere un festival care să se numească Ion Dolănescu.

În ciuda vârstei, Didina nu are probleme de sănătate, ba chiar se îngrijeşte singură fără probleme. Fire credincioasă, ea a trecut acum câţiva ani la adventism.

„În fiecare dimineaţă mă trezesc şi citesc câte două-trei pagini din Evanghelie şi simt o sete să citesc”, a declarat mama regretatului artist pentru ziarul Ring.Având o viaţă foarte grea, dar cinstită, mama lui Ion Dolănescu mărturiseşte că, deşi a îngropat multe persoane dragi, pe fiul ei l-a plâns cel mai mult.

„Am avut o viaţă grea... Am crescut cu mamă vitregă de când aveam şase ani, dar am avut noroc, pentru că era o femeie extraordinară. Am fost căsătorită de două ori. Primul meu soţ a fost învăţător. Statul ne-a dat teren de casă undeva la marginea satului, dar eu am vrut să fim aproape de şcoală şi am vândut salba cu şase galbeni primită ca dar de nuntă de la părinţii mei şi am cumpărat pământul pe care am acum casa. El a murit după şapte ani de căsnicie. M-am recăsătorit cu Vasile Dolănescu, tatăl lui Ion. Şi el a plecat în armată, apoi a început al Doilea Război Mondial şi a fost luat pe front. După ce s-a terminat războiul şi s-a întors acasă n-a mai trăit mult... De aceea am stat mai mult singură şi mi-am crescut copiii. Am fost timp de 40 de ani croitoreasă în sat şi m-am ocupat de costumele lui Ion, pe care le am la Perşinari. Ultimii 10 ani din viaţă au fost cei mai grei... Cea mai mare dorinţă a mea la 100 de ani e să se organizeze un Festival «Ion Dolănescu» la Perşinari”, a povestit Didina Dolănescu.

„La Perşinari mi-am crescut copiii şi pe Ionuţ (nepotul, fiul cel mare al lui Ion Dolănescu cu Maria Ciobanu - n.r.). Dacă nu era Ionuţ, muream de mult. Am stat 30 de ani alături de Ion Dolănescu pe Caimatei şi l-am ajutat să aibă grijă de Ionuţ şi de gospodărie. Îmi amintesc că pe vremea aceea îl sunau pe Ion la telefon tot felul de oameni importanţi şi eu, fiind acasă, le răspundeam. Apoi, când se întâlneau cu Ion, aceste persoane îi povesteau cum au vorbit cu secretara lui, iar el le spunea că nu are nicio secretară, că e mama lui. Când a murit Ion, am suferit cel mai tare, cum n-am suferit nici când mi-au pierit părinţii şi soţii”, a mai spus Didina.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub theo rose png
cub smiley png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg