Mandinga, chef cu zacuscă după Eurovision

Ultima actualizare:

    Mandinga
Mandinga

Avem prea mulţi câştigători la Eurovision! Sâmbătă seară, selecţia naţională din TVR a fost câştigată de trupa Mandinga. Însă formaţia va trebui să renunţe la unul dintre membri, pentru a putea merge în etapa următoare, la Baku. Dar aceasta e doar una dintre surprizele pe care le-a oferit show-ul naţional Eurovision. Seara a fost plină de momente speciale.

Eduard Cârcotă, membru al juriului de specialişti, s-a amuzat când a primit un SMS de la o amică. Părea a fi de acord cu ce-i scria aceasta: "Ce lălăituri de melodii... merg să mă culc".

Impresarul Radu Groza şi iubita lui, fosta Fată de la Pagina 3 Roxana Nemeş, au servit şi ei, preţ de vreun ceas, spectacolul Eurovision de pe holurile televiziunii. Au venit să-şi încurajeze favoriţii: "Ţinem cu Mandinga, clar!".

În timpul televotingului, Costi Ioniţă a stat alături de Mandinga. De pe telefonul mobil, a ţinut sub observaţie pagina de Facebook a concursului.

Costi Ioniţă

Cea mai ghinionistă concurentă a fost Bianca Purcărea. Chiar dacă melodia ei, "Don't Say Sorry", a fost foarte apreciată de juriu, solista a luat note mici, pentru vocea răguşită. Se pare că Bianca a clacat la repetiţiile finale pentru show.

Pe scena concursului, dar şi în culise, prezentatoarea Iulia Pârlea a făcut senzaţie în ţinuta realizată de Cătălin Botezatu. Rochia a fost complet transparentă, cu vedere la chiloţii uriaşi şi pauza dintre picioare.

Iulia Pârlea

Agitaţia a crescut la cote maxime pentru Costi Ioniţă, compozitorul melodiei "Zaleilah". Spre sfârşitul votării, acesta a devenit livid.

Cel mai tare s-a enervat atunci când Cornel Ilie a acordat numai opt puncte piesei interpretate de Mandinga.

În clipa în care s-a anunţat marele câştigător, lui Costi tot nu-i venea a crede că piesa lui a învins.

De bucurie, artistul i-a pupat şi i-a strâns în braţe pe toţi cei care se nimeriseră în preajma lui.

Elena, solista Mandinga, a anunţat în direct la TVR care este membrul care nu va urca pe scenă în semifinala de la Baku. „Tony ne va însoţi, dar va face poze şi ne va susţine altfel", a lămurit Elena situaţia.

După terminarea show-ului, câştigătorii din Mandinga au sărbătorit reuşita la restaurantul Şarpele Roz, local în care cântă şi Marius Mihalache. Fără să-i mai pese de dietă, Elena Ionescu a dat iama în zacuscă şi în icre de ştiucă.

"E un moment magic, aşa că exact acum, la ora 02.30, închin cu colegii mei un pahar de vin. Tocmai am terminat de savurat o zacuscă şi nişte icre de ştiucă", ne-a declarat artista.

Rezultatele au fost sumbre pentru Cătălin Josan. Dacă înainte de a urca pe scenă solistul arăta semnul victoriei, la final a rămas debusolat: "Sunt foarte obosit, seara s-a terminat!".

Cătălin Josan

simeon stalpnicul png

Ei au fost surprizele din concurs

Electric Fence - «Şun-ta»:

Trupa care a câştigat simpatia juriului a fost Electric Fence. Ei au primit maximum de puncte din partea specialiştilor.

Formaţia a fost înființată în mai 2010 şi o are solistă pe Elena Vasile.

În timp scurt de la debut, trupa Electric Fence a fost remarcată de organizatorii unor festivaluri de renume: TiMaff, AlternaTIFF, BestFEST și Penninsula.

Piesa lor din concurs a fost compusă de Antoniu Eduart Antemir & co.

Versurile au fost scrise în limba rromani de Aurel Sandu. În traducere, titlul "Şun-ta" înseamnă în română „I-auzi".

Ovidiu Anton - «I Walk Alone»:

A fost lăudat de trei dintre membrii juriului Eurovision pentru interpretarea muzicală impecabilă.

Ovidiu Anton este prieten cu scena încă de la 6 ani. A studiat chitara şi pianul la şcoala de muzică.

În 2003, a câştigat locul al doilea la Mamaia (Interpretare), cu o piesă proprie.

Între 2004-2006, a fost şef de promoţie al Şcolii Vedetelor (TVR) şi în 2005 a reprezentat România la Cerbul de Aur.

Din 2008 până în prezent a fost solistul trupei Pasager, formaţia alături de care şi-a mai încercat norocul la Eurovision, acum doi ani!

Piesa de la Eurovisionul de anul acesta a compus-o tot singur.

Cum s-a ales câştigătorul

Selecţia naţională de sâmbătă de la TVR este cea care a desemnat câştigătorul ce va reprezenta România mai departe în concurs;

Evenimentul a fost prezentat de Constantin Trofin şi Iulia Pârlea, iar în Camera Verde a coordonat transmisia Geanina Corondan şi cei 3 „terori" din emisiunea „La Mustaţă": Zory, Bogdan şi Valentin;

Invitaţi în spectacol au fost trupa Hotel FM, care anul trecut a reprezentat România la Eurovision, dar şi irlandezii de la Jedward şi Anggun, reprezentanta Franţei de anul acesta;

Câştigătorul a fost ales ca urmare a cumulării voturilor specialiştilor cu voturile publicului;

Trupa Mandinga va reprezenta România mai întâi în semifinala I de la Baku (Azerbaidjan), la 22 mai. Dacă trece de această etapă, va participa şi în finala de la 26 mai.

Luminiţa Anghel şi Sistem, primii care au urcat pe podium

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

2005

Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion sau Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României au fost: de 2 ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj în finala Eurovision (172 p.) e Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net