Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este "Omul anului 2010"
Revista Time a anunţat miercuri cine este personalitatea anului 2010: Mark Zuckerberg, co-fondatorul şi CEO-ul reţelei de socializare Facebook.
Revista Time defineşte personalitatea anului ca fiind acea persoană care a avut cea mai mare influenţă asupra evenimentelor în anul respectiv, bune sau rele.
Uite care este mesajul subliminal "promovat" pe Facebook - FOTO
"Este ceva care transformă modul în care noi ne trăim viaţa în fiecare zi", a spus directorul editorial al Time, Richard Stengel, în momentul în care a anunţat nominalizarea.
itlul i-a fost acordat pentru că a reuşit conectarea a mai mult de jumătate de miliard de oameni şi a creat relaţii sociale între ei.
Printre finaliştii Time supuşi votului cititorilor, validat ulterior de către revistă, se află mişcarea conservatoare americană "Tea Party" (locul doi), fondatorul WikiLeaks, Julian Assange (locul trei), şi căntăreaţa Lady Gaga.
Anul trecut, "Personalitatea anului" a fost desemnat şeful Rezervei Federale, Ben Bernanke, în 2008 preşedintele american ales Barack Obama şi în 2007 actualul premier rus Vladimir Putin, la acea vreme preşedinteCine este Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg s-a născut la 14 mai 1986, în White Plains, New York, într-o familie de evrei. A început să facă programare în şcoala generală, fiind atras în special de aplicaţii utilitare şi jocuri.
În liceu a creat un program care să îi ajute pe colegii de birou ai tatălui său să comunice prin intermediul computerului. Ulterior, a elaborat un player audio pe care Microsoft a încercat să îl cumpere, însă tânărul Zuckerberg a refuzat.
La 18 ani a fost admis la Universitatea Harvard, iar doi ani mai târziu, în 2004, a lansat reţeaua TheFacebook, pentru "a conecta oamenii prin reţele de socializare în colegii".
Gândită iniţial ca o reţea internă a campusului Harvard, Facebook s-a extins rapid şi în alte universităţi americane. În 2005, Mark Zuckerberg a renunţat la universitate şi s-a mutat cu mai mulţi prieteni în Palo Alto, California, unde au stabilit sediul Facebook.
Un an mai târziu a refuzat oferta Yahoo de un miliard de dolari pentru platforma Facebook. Totodată, a fost dat în judecată de trei foşti colegi de la Harvard, care l-au acuzat că le-ar fi furat planul de afaceri al propriei lor reţele de socializare, ConnectU.
În 2008, Facebook a acceptat să plătească 20 milioane de dolari, cash, către ConnectU.
În vara lui 2010, un american, care susţine că a avut relaţii profesionale cu Mark Zuckerberg, l-a dat în judecată, cerând 84% din acţiunile site-ului de socializare pe baza unui contract pe care l-ar fi semnat în aprilie 2003.
Anul acesta, Facebook a ajuns la 550 milioane de membri.