Mărţişor de pescar: un somn de 105 kg!

Ultima actualizare:

    Odată adus în pensiune,  somnul a primit un fir de  mărţişor şi a fost oferit,  drept cadou, soţiei lui Doru
Odată adus în pensiune, somnul a primit un fir de mărţişor şi a fost oferit, drept cadou, soţiei lui Doru

Când a ieşit luni pe Dunăre, la o plimbare, nici prin cap nu i-a trecut lui Doru Oniga, din Eşalniţa, judeţul Mehedinţi, că se va întoarce acasă cu un mărţişor de Cartea Recordurilor.

Aproape de mal, omul a dat peste un peşte-gigant, lung de 2,55 metri, care tocmai scăpase din cârligul unui pescar. Profitând de faptul că somnul uriaş era extenuat după ce se zbătuse ore în şir, ajungând aproape de mal, bărbatul a sărit pe el şi l-a prins.

Mariana Oniga, soţia: "Când l-am văzut, m-am speriat. Mi l-a făcut cadou de mărţişor. Peştele va fi gătit de Ziua Femeii."

„Eu doar m-am dus să iau nivelul Dunării şi l-am văzut. Se pare că a mai fost încercat de altcineva. Era rănit şi extenuat. M-am luptat vreo jumătate de oră până i-am făcut o gaură şi l-am legat cu o frânghie de ponton. Am chemat băieţii să-l tragem la mal. L-am pus pe o folie de plastic şi l-am tras, şase oameni, prin noroi", ne-a povestit Doru Oniga.

Omul a dus captura în curtea pensiunii, i-a pus şnur alb-roşu, şi şi-a chemat nevasta, pe Mariana Oniga, să-i ofere „mărţişorul-gigant".

Somnul, care va fi tranşat şi făcut saramură pentru cina specială de 8 Martie, are aceeaşi greutate cu cea a mehedinţeanului Doru Oniga, născut în zodia Peşti, adică, 105 kilograme. Doru Oniga spune că va prepara trei feluri de mâncare din peştele uriaş: ciorbă de peşte, peşte pane şi specialitatea casei - saramură de peşte.

Somnul ajunge saramură

Soţia lui Doru ne-a dezvăluit şi ce va găti din "cadoul" primit. Iată reţeta-minune pentru saramura de peşte:

- se pregătesc bucăţi de peşte şi se pun la grătar cu cărbuni din lemn; - separat, se coc la grătar roşii, ardei gras, după care legumele se taie mărunt; - se aruncă în apă clocotită şi se lasă să fiarbă până când se face un sos; - în sosul format se aruncă usturoi şi ardei iute pentru a-i da un gust picant;- peştele pregătit pe grătar se tăvăleşte în acest sos. - Se serveşte cu mămăliguţă.

Mai citeşte:

O bunicuţă a prins un peşte de 100 de kilograme

Cel mai mare biban din lume, 113 kg şi 1,83 metri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net