Măsuri drastice în cazul epidemiei de Ebola: carantină totală


    Aproape 1000 de oameni au murit, până acum, din cauza virusului care provoacă Ebola
Aproape 1000 de oameni au murit, până acum, din cauza virusului care provoacă Ebola

Cele trei ţări sud-africane afectate de virusul Ebola au decis să impună un cordon sanitar în jurul epicentrului epidemiei, o zonă situată la frontiera lor comună, a anunţat vineri un oficial de rang înalt la încheierea unui summit regional organizat la Conakry, relatează AFP.

Preşedinţii din Guineea, Alpha Condé, Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, şi Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, au decis "să se concentreze pe regiunile frontaliere unde se află peste 70 la sută din epidemia" care a provocat peste 700 de morţi de la începutul anului, a declarat Hadja Saran Daraba, secretar executiv al Uniunii fluviului Mano, ce regrupează aceste ţări, alături de Coasta de Fildeş.

"Aceste zone vor fi izolate de poliţie şi armată. Populaţia din zonele izolate va primi susţinere materială", a precizat ea în faţa presei la încheierea acestui summit la care au participat, de asemenea, ministrul ivorian al Sănătăţii Raymonde Goudou Coffie şi directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan.

Chan le-a mulţumit liderilor celor trei ţări "pentru hotărârea lor de a acţiona în comun pentru a trata cu prioritate această zonă".

"Frontiera comună este o zonă care reprezintă 70 la sută din cazurile de Ebola şi aceste cazuri se răspândesc în alte oraşe din cele trei ţări", a confirmat ea.

Potrivit lui Daraba, "serviciile de sănătate din aceste zone vor fi consolidate pentru ca tratamentul, depistarea şi urmărirea contactelor să poată fi realizată eficient".

El a decis să "furnizeze personalului sanitar stimulente, tratamente şi protecţie pentru a se întoarce la muncă", a adăugat ea.

razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
sebastian ghiorghiu jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg