Medic obligat să crească un copil până la 25 de ani, după un avort eşuat


    Foto: actualidad.orange.es
Foto: actualidad.orange.es

Un judecător din Palma de Mallorca (Baleare) a condamnat un medic să plătească întreţinere un copil născut după practicarea unui avort eşuat mamei acestuia. Magistratul a hotărât ca medicul să se ocupe de cheltuielile cu creşterea şi educaţia copilului, care deja are un an şi jumătate, până la împlinirea a 25 de ani.

Femeia a apelat la clinica respectivă pe 20 aprilie 2010 pentru un avort şi, după 15 zile de la operaţie, la controlul medical, medicul i-a confirmat că avortul a reuşit. Totuşi, după trei luni de la acel moment, femeia a descoperit că era, în continuare, însărcinată, scrie El Mundo.

Judecătorul a considerat, în sentinţă, că mama nu îşi dorea acest copil şi a făcut tot ceea ce era legal ca să evite naşterea acestuia, drept pentru care aceasta nu poate fi obligată să suporte cheltuielile de creştere a acestuia.

Pe lângă faptul că a fost condamnat la plata cheltuielilor cu creşterea copilului, medicul trebuie să-i plătească femeii daune morale, dat fiind că naşterea unui copil nedorit, din neglijenţa doctorului, i-a "perturbat serios viaţa". Astfel, medicul, împreună cu clinica la care acesta profesa, vor trebui să plătească suma de 420.000 de euro mamei.

CITEŞTE AICI ARTICOLUL INTEGRAL!

FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
cub andi moisescu olivia steer png
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub anamaria prodan png
cub amal george cooney png
foto sex jpeg
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Insuficienta respiratorie - fetita cu masca de oxigen in spital - viroza - copil bolnav FOTO Shutterstock
Mesaje de Sfântul Nicolae, colaj Pixabay/Click
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
Bradul din Gubbio jpg
Joc video Iisus Hristos jpg
Fishtopher jpg