Membrii trupei Hi-Q se completează şi în bucătărie
Se ştiu de mai bine de 16 ani, băieţii au fost chiar colegi de bancă din clasa întâi, dar nu au gătit niciodată împreună. Asta până zilele trecute, când Click! i-a poftit în bucătărie. Cei trei membri ai trupei Hi-Q au demonstrat că şi aici fac echipă bună.
Povestea Hi-Q a început în 1996, la Braşov, şi până în prezent au fost lansate 8 albume şi 20 de videoclipuri.
Evident, Dana, Mihai şi Florin au petrecut sute de ore împreună, au mâncat la aceeaşi masă şi, chiar dacă nu au avut ocazia să şi gătească, îşi ştiu perfect unul altuia preferinţele culinare.
„Mesele noastre seamănă cu noi: sunt diversificate, bine organizate şi rapide", spun cei trei.
Florin caută mereu supele şi ciorbele, adevărate pansamente gastrice pentru un om mereu pe drumuri, Mihai încearcă să mănânce cât mai sănătos, să bea multă apă şi să renunţe la cafea, în favoarea ceaiului verde, iar Dana, pofticioasă din fire, comandă mult şi mănâncă puţin din fiecare.
Dana şi Florin, încântaţi de rezultat
„Fiecare dintre noi are preferinţele lui, dar, recunosc, Florin gustă tot timpul din ce comand eu", spune Dana.
Deşi sunt tot timpul pe drumuri, în turnee, cei trei sunt destul de cuminţi şi foarte rar ajung la fast-food. Cel mult - gustări prin benzinării.
„Avem benzinăriile noastre preferate: în unele oprim pentru că ştim că e motorină mai ieftină, iar în altele ca să ne alimentăm... poftele, pentru că ştim că au sendvişuri calde sau iaurturi şi îngheţate bune.
Cel mai des apelăm la meniul „tradiţional românesc", atunci când suntem în turnee. Adică ciorbă de văcuţă, piept de pui şi legume", spun băieţii.
Provocaţi să gătească împreună în bucătăria Adevărul Holding, Sensazioni Club, Dana, Florin şi Mihai şi-au împărţit foarte bine rolurile. Mihai, bucătarul-şef, găteşte, Dana se miră, iar Florin gustă.
Tot Mihai, specialistul, a ales o reţetă mai deosebită, pe care o mai făcuse o singură dată: tartă de somon.
A încropit rapid o listă cu ingredientele, pe care a înmânat-o personalului Sensazioni şi apoi, la treabă.
El a coordonat totul, a împărţit sarcini colegilor de trupă şi a supravegheat cu atenţie coacerea tartei, la cuptor. Ce a ieşit? S-a lăsat cu aplauze.
Tartă de somon
Ingrediente. Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt şi câteva linguri de apă minerală.
Pentru umplutură: un morcov fiert, o ceapă, 150 g somon, toate tocate mărunt, două ouă bătute, 200 g smântână, sare, piper, parmezan.
Mod de preparare: aluatul se întinde într-o tavă rotundă, se dă câteva minute la cuptor, apoi se scoate şi se toarnă umplutura realizată din amestecarea tuturor ingredientelor.
Se dă iar la cuptor pentru 15 minute. Cu două minute înainte de a fi gata se rade pe deasupra parmezan.