Microsoft dă în judecată Motorola

Compania americană Microsoft a înaintat, vineri, o acţiune legală la Curtea Federală din Seattle împotriva producătorului de telefoane Motorola. Motivul disputei este tehnologia Microsoft pentru smartphone-uri, pe care reprezentanţii companiei de software susţin că Motorola o foloseşte fără a plăti licenţe, informează Bloomberg. Aplicaţiile pentru care cele două companii americane se află în litigiu sunt sincronizarea poştei electronice, a calendarelor şi a contactelor, programarea întâlnirilor şi notificarea aplicaţiilor de schimbările de semnal şi gradul de încărcare a bateriei, potrivit unui comunicat emis de Microsoft. „Inovaţiile Microsoft în cauză sunt cele care fac telefoanele inteligente să fie inteligente", a declarat Horacio Gutierrez, vicepreşedinte şi consilier juridic al Microsoft.

Gigantul google, acuzat indirect

Cu toate că nu specifică o sumă exactă, Microsoft cere despăgubiri din partea producătorului de telefoane. Mai mult, compania a depus o plângere la Comisia Internaţională pentru Comerţ din Washington, unde a cerut restricţionarea importurilor aparatelor în cauză în Statele Unite, fiind vizate telefoanele Motorola Droid 2, Droid X, i1, Cliq XT, Devour, Backflip, Charm şi Cliq, produse în afara ţării. Microsoft se află în competiţie directă cu Google, care oferă gratuit un sistem de operare pentru smartphone-uri similar celui elaborat de gigantul IT&C american. Cu toate că, în perioada 2003 - 2007, Motorola a folosit sistemul de operare Microsoft, compania a renunţat la fabricarea aparatelor bazate pe acest software, devenind unul dintre principalii susţinători ai platformei Android. Deşi procesul vizează numai Motorola, „funcţiile patentate implicate în acţiune sunt cuprinse de platforma Android", sistemul de operare al Google, a declarat Gutierrez, citat de „Financial Times".

Răspunsul gigantului Google a venit la scurt timp: „Chiar dacă nu suntem o parte a acestui proces, susţinem platforma Android şi pe partenerii care ne-au ajutat s-o elaborăm", a declarat un reprezentant al companiei, citat de „The Wall Street Journal". Eşecurile înregistrate de Microsoft în 2009, printre care micşorarea cotei de piaţă şi vânzările sub aşteptări ale telefonului Kin, s-au reflectat direct în bonusul primit de Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft. Astfel, acesta a încasat numai 670.000 de dolari, adică jumătate din suma disponibilă.

TOT MAI MULTE PROCESE

La începutul anului, Apple a intentat un proces împotriva HTC, compania taiwaneză care produce telefoane bazate pe sistemul de operare Android. Oracle a atacat, luna trecută, Google, susţinând că platforma Android include elemente ale sistemului Java.

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
horoscop jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg