Mihaela Cernea, Costin Craioveanu, Leon & Leia: Acasă la o familie de artişti

image
Foto: Sorin Stana

După vizita în casa cântăreţei Miha­ela Cernea şi a pictorului Costin Craioveanu, avem atâtea de spus, încât nu ştim cu ce să începem. Cu starea de zen spontan pe care o dobândeşti când intri pe strada lor, cu ex­travaganţa livingului în care am fost primiţi, cu admiraţia pentru tablourile lui Costin, cu amintirile depănate cu Mihaela... Sau cu dră­gălăşenia copiilor lor, Leon (9 ani), un rocker în devenire şi un toboşar talentat (băiatul ne-a făcut o demonstraţie live), şi Leia (5), o prin­ţesă adorabilă care seamănă izbitor cu Drew Barrymore în fimul „E.T.".

Sunteţi nişte oameni norocoşi. În drum spre casa voastră am admirat încă o dată această oază de linişte într-un oraş ca Bucureştiul. Contează pentru voi să trăiţi aşa sau vi se mai face dor şi de agitaţie?

Mihaela Da, contează. De cum intri aici în cartier, deşi este în centrul oraşului, parcă se mai linişteşte treaba. Lumea este mai relaxată pe străzi, mai civi­lizată. Şi sunt şi mulţi bătrâni care nu vor să-şi pă­răsească casele, bătrâni din ăia care nu pleacă din casa lor. Când ieşi de aici, vâjâială, claxoane. La un moment dat, când eram puştoaică şi m-am certat cu maică-mea, am vrut să plec de acasă într-o pri­begie din asta, să-mi închiriez o garsonieră. M-am mutat chiar pe Calea Victoriei. Am vrut să văd cum e la bloc. După o lună şi ceva eram înapoi. Când mă sculam dimineaţă şi auzeam claxoane, tras de apă, zgomote, nu reuşeam să mă acomodez. Dacă te naşti la casă e foarte greu să trăieşti apoi la bloc.

Da, dar aici e ceva ieşit din comun. Aici trece o maşină la cinci minute.

Costin Nu ştiam eu de ce doarme Mihaela 18 ore pe zi!

Mihaela Datorită acestui lucru pot să-i las liniştită pe copiii mei afară, la joacă.

Până la ora 23, cum mi-ai spus...

Mihaela Da, în vacanţa de vară, stau chiar şi atât. Sunt foarte mulţi copii pe stradă, de aceeaşi vârstă, şi au descoperit jocurile copilăriei mele, pe care le jucam şi eu când eram mică, raţele şi vânătorii, şo­tron, frunza. Fix pe aceeaşi stradă, nu ştiu ce are strada asta. Se cam repetă istoria.

Nici Costin n-a trăit pe străzi mai zgomotoase?

Costin Eu m-am născut pe Armenească, mai în cen­tru decât ea.

Mihaela Noi tot timpul ne batem care a trăit în car­tierul mai mişto. El tot zice că el este băiat de cen­tru şi că aici, în Cotroceni, nu-i centru.

Citeşte restul interviului pe okmagazine.ro!

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub bianca dragusanu png
iulia albu
4 bianca brad png png
Teava gaze apa FOTO Shutterstock jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg