Mihaela Tatu: «Nu am mai răcit de doi ani»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Acum, la început de toamnă, este foarte important să te vitaminizezi, să-ţi întăreşti sistemul imunitar pentru a ţine la distanţă virozele specifice sezonului rece.

Vedetele ştiu foarte bine acest lucru. Nu îşi permit să se îmbolnăvească, să meargă prin emisiuni cu nasul curgând sau să rateze concerte importante din cauza faptului că au probleme cu gâtul. Prevenţia e sfântă, iar vedetele noastre, iubitoare ale unui stil de viaţă sănătos, au metodele lor, studiate, verificate, pentru întărirea imunităţii. Cătina, cocktailurile cu diverse fructe şi legume, suplimentele alimentare şi sportul sunt doar câteva dintre trucurile lor.

Mihaela a mâncat sănătos toată vara

Mihaela Tatu nu a lăsat vitaminizarea organismului doar pentru toamnă. Ea a avut grijă toată vara să mănânce sănătos. Tot felul de salate cu rucola, avocado, caju, nuci, migdale, ciuperci, seminţe de dovleac şi roşii cherry, sucuri cât cuprinde de morcov, mere, roşii şi foarte multe fructe de pădure, în asta a constat meniul Mihaelei Tatu luni în şir.

„Am trecut prin tot felul de situaţii în care aş fi putut să răcesc, dar nu am păţit nimic. Eu nu îmi permit să mă îmbolnăvesc. Pot să vă spun că în urmă cu doi ani am fost la un centru de detoxifiere la Bodrum, unde am făcut vitamina C intravenos. De atunci, n-am mai ştiut ce înseamnă răceala. Dar am şi avut grijă de mine. Nu beau, nu fumez, iar acum, toamna, am început să iau un sirop pentru imunitate din mesteacăn, ghimbir, cătină şi echinacea", spune simpatica Mihaela Tatu.

Diana Bişinicu are o reţetă bună şi pentru siluetă

Cântăreaţa a descoperit o reţetă cu ajutorul căreia a slăbit 4 kg într-o lună. „Toată luna august mi-am făcut dimineaţa un cocktail din sfeclă, zmeură, lămâie şi apă. Acest suc neîndulcit e excelent pentru detoxifiere. Beam dimineaţa câte 500 ml şi, în rest, mâncam normal. Nu am mai făcut nimic deosebit şi am dat jos 4 kg", povesteşte Diana Bişinicu. În septembrie şi octombrie, a continuat cu reţeta, la care a adăugat şi cătină, pentru un plus de vitamina C.

Julia Jianu ia spirulină

Cântăreaţa este pro suplimente alimentare. Atunci când consideră că nu a mai luat demult diverse vitamine şi minerale, îşi reface stocul. Acum, toamna, spirulina este de bază pentru ea, la întărirea imunităţii. Ceaiul verde îi dă energie şi nu-i lipseşte în nicio zi. „Eu merg pe principiul să nu las să se întâmple. Corpul îţi dă nişte semnale atunci când eşti pe cale să răceşti, iar eu încă de atunci acţionez", spune Julia Jianu.

Eugen Cristea, la cură de fructe şi legume

Actorul Eugen Cristea se bazează, în această perioadă, pe fructe şi legume de sezon. Carne mai rar, alcool deloc. „Prefer fructele şi legumele proaspete şi sunt mare amator de sucuri naturale - de portocale, ananas, kiwi... De asemenea, ceaiurile sunt la ordinea zilei, în această perioadă. Mi-am adus unele cu amestecuri de plante, din Grecia. Mai consum tot felul de seminţe, care conţin Omega 3 şi 6. Ce să fac, mă iau şi eu după ce-au zis alţii şi nu mi-a fost rău", a mărturisit Eugen Cristea.

Cristina Cioran: «Sunt adepta farmaciei naturiste»

Cristina Cioran, moderatoarea emisiunii „Draga mea prietenă" de la Kanal D, mărturiseşte că a început să ia suplimente alimentare pe bază de spirulină şi chlorella (n.r. un imunostimulent pe bază de alge verzi). „Sunt adepta farmaciei naturiste. Mănânc multe salate şi am început să beau foarte mult ceai, cam un litru şi jumătate aşa, dintr-o combinaţie de plante: cimbru, portocală, măr, lămâie şi echinacea", spune Cristina.

Zoli Toth, un model de alimentaţie sănătoasă

Îşi începe ziua cu un iaurt slab (0,1% grăsime) amestecat cu cereale integrale şi tot felul de seminţe. Caloriile acumulate le arde în timpul unei alergări în parc sau făcând abdomene acasă. La prânz, la felul principal, adăugă o salată de crudităţi, iar între mese consumă fructe proaspete de sezon. Ele sunt o sursă importantă de vitamine, fibre, antioxidanţi, care ne feresc de răceli.

„Vreau să profit cât pot de mult de legumele şi fructele de sezon, cât încă se mai găsesc. Eu beau şi mult ceai verde, iar după mese, citrice, şi nu am nevoie de suplimente alimentare", spune artistul.

Anca Serea se bazează pe sucuri din fructe şi legume

Odată cu începerea sezonului rece, Anca Serea, prezentatoarea Focus Sport de la Prima Tv, a adoptat un regim mai bogat în vitamine, minerale şi fibre. Nelipsite sunt sucurile de sfeclă, mere, ananas, lămâie şi pătrunjel, bogate în vitamina C. „Eu îmi încep dimineaţa cu suc de lămâie şi miere. Copiilor le dau şi suplimente cu echinacea şi baraka, pentru întărirea imunităţii. Oricum, în alimentaţia noastră predomină fructele şi legumele proaspete, curmalele, alunele, nucile şi stafidele", spune Anca.

Mirela Stelea bea apă cu lămâie pe stomacul gol

„Dacă ai ajuns să te îmbolnăveşti, deja înseamnă că ai o problemă. Eu nu vreau să se ajungă până acolo. Indiferent de anotimp, mai ales pentru că fac sport, am grijă să iau suplimente cu magneziu, zinc, fier, calciu şi vitamina C", spune creatoarea de modă Mirela Stelea. Îşi începe dimineţile cu un pahar mare de apă cu două linguriţe de zeamă de lămâie, care ajută la arderile din organism, apoi ia o linguriţă de miere.

Continuă cu un mic dejun compus din iaurt cu cereale integrale şi fructe uscate, iar pe parcursul zilei îşi prepară fresh-uri cu morcov, banană, portocală şi grepfrut. „Toate acestea fac parte din stilul meu obişnuit de viaţă. Ce am introdus în dieta mea din această toamnă este uleiul de cătină, pentru creşterea imunităţii. Se găseşte sub formă de capsule", spune Mirela.

Adina Buzatu ia 5 tablete cu vitamine pe zi

În lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, Adina Buzatu ia tot felul de suplimente alimentare şi, spune ea, nici nu-şi mai aduce aminte când a răcit ultima dată.

Zilnic, ia câte o tabletă de vitamina C, una de echina­cea, una de gincobiloba, una de Omega (3, 6 şi 9) şi una de acai, un antioxidant foarte puternic. În acelaşi timp, mănâncă foarte sănătos, multe salate şi fructe, precum şi 3-4 ceşti de ceai verde pe zi.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net