Mihai Stoichiţă: «M-aş întoarce în Ghencea»

Ultima actualizare:

    Mihai Stoichiţă se pregăteşte de vacanţă
Mihai Stoichiţă se pregăteşte de vacanţă

Senin şi mult mai destins după ce a scăpat de furia suporterilor stelişti şi de criticile lui Gigi Becali, Mihai Stoichiţă a mărturisit că singurul lui regret este ratarea titlului în sezonul trecut.

"Click!": Domnule Stoichiţă, v-aţi acomodat la Astra?

Mihai Stoichiţă: Normal, nu mi-a luat mult să mă obişnuiesc. Păi, sunt doar 60 de kilometri faţă de Bucureşti. M-am acomodat în Kuweit sau Panama, deci aici e floare la ureche.

Cum aţi resimţit şocul trecerii de la Steaua la o echipă mult mai mică?

E o diferenţă mare, în primul rând de imagine. Însă nivelul de investiţii de-aici mă face să cred că la anul ne vom putea bate lejer pentru cupele europene.

Totuşi, n-aţi adus niciun fost stelist la echipă.

Pe Zapata n-aveam de ce să-l aduc, am trei portari la fel de valoroşi ca el, iar cu fraţii Karamyan, Pleşan sau Parpas am tot vorbit, însă plafonul salarial de la Astra nu mi-a permis să-i transfer. Mă înţelesem şi cu Petre Marin şi Neaga, dar mirajul Ligii Campionilor i-a făcut să se ducă la Urziceni.

Vă e dor de Steaua?

Tot timpul îmi e dor de Steaua. Mi-a fost şi înainte să revin, îmi este şi acum. E echipa pe care o iubesc cel mai mult.

V-aţi mai întoarce?

De ce, nu? Niciodată să nu spui niciodată. Uitaţi-vă la Emeric Ienei. A revenit la 70 de ani la echipă, la fel cum o mai făcuse de atâtea ori. Sunt în legătură permanentă cu Gigi Becali, dar şi cu restul.

Am rămas în relaţii bune. Gigi chiar m-a sunat după meciul meu cu Dinamo să vadă ce mai fac. Şi fac şi eu parte din istoria Stelei, măcar o bucăţică acolo. Am văzut chiar că, prin ţară, sunt încă asociat ca fiind antrenorul din Ghencea. Lumea mă opreşte să-mi ceară autografe, să facă poze cu mine.

Cum credeţi că veţi fi primit ca adversar pe Ghencea?

Sincer, nu ştiu. Ca antrenorul Astrei, dar eu n-am fost contestat atât de vehement decât de o mână de suporteri. În plus, şi aceia mă înjurau pentru asocierea cu Gigi Becali, nu pentru cine sunt eu.

Regretaţi ceva?

Doar că am ratat titlul. O să râdeţi, dar am fost mai aproape decât cred mulţi. Dacă nu era acel blestemat meci cu Timişoara (3-3), cel mai ciudat din viaţa mea, câştigam campionatul 100%. Nu ne mai oprea nimic. Dar aşa se întâmplă când soarta îţi joacă feste.

Bilanţ Stoichiţă

- în campionatul trecut, a condus Steaua în 28 de etape, reuşind 15 victorii, 7 egaluri şi 6 înfrângeri. Roş-albaştrii au terminat sezonul pe poziţia a patra în cupele europene, Steaua lui Stoichiţă n-a câştigat niciun meci

-nici unul dintre jucătorii aduşi de „Lippi” în iarnă n-a fost păstrat în lot de Piţurcă: Tall, Parpas, Jelev, fraţii Karamyan, Pepe Moreno

- a fost acuzat de către Gigi Becali că le-a acordat o libertate prea mare fotbaliştilor

- a fost contestat în permanenţă de către suporteri, care l-au poreclit „Slughiţă”

«Parcă toată ţara vrea să ia Steaua titlul»

Stoichiţă explică de ce “robinetul” cu bani de la Steaua s-a deschis după plecarea lui.

“Cred că Gigi Becali e mai prieten cu Piţi decât era cu mine, iar asta îi dă mai multă încredere în el.Eu am fost un antrenor de tranziţie. E probabil ca Piţurcă să se fi înţeles încă de acum un an cu Gigi”, spune tehnicianul, care apreciază şi întoarcerea suporterilor: “S-a creat o emulaţie fantastică. Parcă toată ţara vrea ca Steaua să câştige campionatul. Dar acest proiect va ţine cât timp sunt rezultate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net