Mihai Trăistariu: «Mandinga a cântat bine,dar n-a făcut spectacol»


    Elena Ionescu (24 de ani), solista trupei Mandinga, a fost aleasă cea mai sexy prezenţă feminină din concurs.
Elena Ionescu (24 de ani), solista trupei Mandinga, a fost aleasă cea mai sexy prezenţă feminină din concurs.

Ne-am numărat printre favoriţi, iniţial, dar am dat chix în marea finală! Aşa că anul acesta nu ne putem mândri cu un loc fruntaş la Eurovision! Trupa Mandinga s-a clasat, sâmbătă seară, pe locul 12 şi spune că a dat tot ce a putut pe scena de la Baku. Dar Mihai Trăiastariu îi contrazice vehement: "Le-a lipsit un show adevărat! N-au avut zvâc!".

Au sărit în sus de bucurie când au câştigat selecţia de la TVR pentru prima semifinală Eurovision de anul acesta şi au promis un show incendiar. Elena Ionescu (24 de ani), solista trupei Mandinga, a fost aleasă cea mai sexy prezenţă feminină din concurs. În Baku au fost bine primiţi, clasaţi chiar printre favoriţi. Totul părea roz pentru reprezentanta României în Azerbaidjan. Dar lucrurile s-au schimbat în rău.

În prima semifinală de marţi, problemele tehnice cu casca i-au dat de furcă Elenei, pe scenă. Chiar dacă a promis un show senzaţional pentru marea finală, Mandinga nu a reuşit să impresioneze juriul şi spectatorii, aşa încât rezultatul a fost cam sumbru: trebuie să ne mulţumim cu locul 12, anul acesta, la Eurovision.

"Ne pare rău că nu am reuşit să aducem un loc mai bun pentru ţara noastră, dar Dumnezeu ne e martor că am muncit enorm şi ne-am dedicat integral acestui concurs, alături de echipa TVR. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scenă. Suntem recunoscători tuturor celor care au susţinut Mandinga, românilor care ne-au fost alături şi sperăm să se simtă mândri că anul acesta România a avut un loc mai bun decât multe ţări considerate şi ele favorite şi cu bugete impresionante investite în promovare pentru Eurovision", a declarat Elena Ionescu sâmbătă, după ieşirea din finala Eurovision.

Artiştii autohtoni care au participat de-a lungul timpului la acest concurs, dar şi vedete de televiziune, au critici legate de evoluţia formaţiei Mandinga. Ei spun că se putea face mai mult.

De departe, cel mai înverşunat este Mihai Trăistariu. Solistul, care a adus, în 2006, locul 4 României cu piesa "Tornero", e de părere că trupei i-a lipsit energia şi un show cu adevărat fantastic: "Mandinga a cântat bine. Nu le pot reproşa nimic pe partea vocală. Dar nu avea cum să se claseze mai sus, căci nu au avut show. Când mergi pe scena Eurovision, trebuie să aduci ceva tare, să ai energie, zvâc, să faci spectacol incendiar. Nu poţi doar să cânţi şi atât. Din păcate, lipsa unui show adevărat a dus Mandinga doar pe locul 12. Eram sigur că va câştiga Suedia, a avut toate ingredientele", ne-a declarat Trăistariu.

Nici Marcel Pavel nu se aştepta să câştigăm. "Era de aşteptat să câştige Suedia, melodia, vocea solistei şi prestaţia scenică au fost extraordinare. Elena noastră n-a cântat rău. Dar am să mă limitez la a spune că Suedia merita locul întâi".

Şi Gianina Corondan spune că emoţiile celor de la Mandinga au fost vizibile. "Concurenţa a fost mare, Suedia era sus de tot, o voce impecabilă, o piesă modernă. Cred că ai noştri au avut un pic de trac, emoţii create de lipsa de experienţă, cred eu. La un moment dat chiar mă gândeam, oare nu-i cade casca sau păţeşte ceva, a avut o mică răguşeală, dar a fost un show frumos. În primele minute după ce s-a votat, mă uitam şi vedeam că nu primeam nimic, şi mă îngrijorasem, mă gândeam că o să fim coada", ne-a declarat Gianina.

Pe aceeaşi temă:

ATUNCI ŞI ACUM: Eurovisionul a slăbit-o 10 kilograme pe Elena de la Mandinga

Fanii, dezamăgiţi de rezultat

Seara de sâmbătă s-a terminat dezamăgitor pentru fanii Mandinga, adunaţi special pentru a sărbători o eventuală poziţie fruntaşă a trupei la Eurovision.

Sumedenie de susţinători ai formaţiei s-au strâns în „Palace Pub" din Capitală, ca să urmăreasceă prestaţia reprezentantei României în finala de la Baku.

Din păcate, cu cât ţările anunţau punctele oferite concurenţilor, cu atât mai mare era tristeţea în rândul lor. "Suntem dezamăgiţi la maximum, nu ne aşteptam să fie chiar atât de rău, speram să fim măcar în primii zece", ne-a declarat, necăjit, un fan.

Costi Ioniţă: «Au fost perfecţi pe scenă»

„Sunt mândru că sunt român după finala Eurovision şi sunt foarte mulţumit de prestaţia trupei Mandinga. Au fost perfecţi pe scenă. Restul nu a mai depins de noi. Suedia a avut o piesă foarte bună şi merita să câştige. Cred, însă, că şi România merita un loc mai bun", a declarat Costi.

Dan Manoliu: «Se dau voturi pe alte criterii decât cele muzicale!»

"Trebuia să fim în primii cinci, având în vedere că am avut o piesă foate bună. Pe scenă Mandinga s-a descurcat excelent, nu am ce să reproşez ceva, cuiva. Chiar nu-mi explic cum de am ajuns pe locul 12. Se pare că se acordă voturi după alte criterii decât cele muzicale. Poate dacă am fi avut o promovare mai puternică, bani mai mulţi, dacă ne ocupam mai mult de mediatizarea melodiei, lucrurile ar fi stat altfel".

2.300.000 de români au urmărit evoluţia Mandinga, la Baku

Finala concursului Eurovision a adus postului TVR 1 poziţia de lider incontestabil de audienţă, pe toate segmentele de public - naţional, urban şi comercial. Potrivit datelor furnizate de Kantar Media şi citate de postul public de televiziune, în medie 1.645.000 de telespectatori au urmărit sâmbătă seară, în intervalul 22.00-01.24, finala Eurovision. Evoluţia pe scena de la Baku a trupei Mandinga a coincis cu minutul de aur al audienţei. La 23.09, 2.295.000 de telespectatori la nivel naţional urmăreau TVR 1, ceea ce corespunde unui rating mediu de 12% şi unei cote de piaţă medii de 28,6%.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
rebeca pascu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Brasov 1 jpg
Bloc aida szilagyi FOTO renasterea banateana
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II a jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg