Mimi Brănescu: «Să scrii pentru Las Fierbinţi e ceva ce nu te mai lasă să dormi»

Ultima actualizare:

Timp de cinci ani, scenaristul Mimi Brănescu a fost „creierul” celui mai urmărit serial al momentului, „Las Fierbinţi”. A scris poveşti şi replici pline de umor, care au adunat în faţa micilor ecrane circa două milioane de telespectatori pe ediţie.

Recent, a decis să se retragă din echipă. Motivul îl dezvăluie pe larg, într-un interviu pentru Adevărul de Weekend.

  • Aţi renunţat de curând la scrierea scenariului pentru serialul „Las Fierbinţi“. De ce?

Tu scrii?

  • Mai scriu.

Ai scris pentru televiziune, cu deadline? E ceva ce nu te mai lasă să dormi, mai ales dacă nu vrei să faci o şmecherie. Adică să-i păcăleşti şi să le iei banii. După aia, poate te întâlneşti cu actorii şi te întreabă de ce le-ai scris replicile alea. La început, te loveşti şi de tot felul de îndoilei: „Băi, dar dacă nu mă pricep?“. Era o responsabilitate mare. Semnezi un contract şi nu poţi să spui: „Nu mai vreau, nu ştiu ce să mai scriu“. Trebuie să le dai episoadele.

  • Pentru cât timp aţi semnat primul contract?

Pentru un sezon, dar după patru episoade era să mă opresc, pentru că am intrat în conflict cu nişte „specialişti” de la PRO TV, care mi-au trimis nişte mici-mari corecturi, de fapt, nişte aberaţii. Erau mai multe pagini cu observaţii, unele subliniate cu galben, care începeau cu fraza asta: „Cele subliniate cu galben sunt cele mai importante, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt mai puţin importante“. Am luat hotărârea să rescriu episoadele, pentru că ceea ce-mi cereau ei nu era logic. Apoi, le-am cerut banii şi pe alea patru scrise, care nu le-au plăcut, dar şi pentru cele noi, în care nu am respectat cerinţele lor, ci am rescris. Atunci au zis că e o problemă şi că trebuie să ne vedem cu domnul Adrian Sârbu. Dacă nu exista întâlnirea cu Sârbu, m-aş fi oprit atunci. Dumnealui, după ce a înţeles despre ce e vorba, a zis: „Mimi, merg pe mâna ta şi de acum încolo vorbeşti numai cu mine“. Şi am fost lăsat în pace.

  • Cât de mult lucraţi la început, pe săptămână, pentru un episod?

Îl scriam cam în 10 zile. Apoi, au fost şi perioade în care am scris un episod simplu, de 40 de pagini, într-o zi. De regulă, de luni până joi sau vineri terminam episodul. Sâmbătă şi duminică mă odihneam şi mă gândeam la ce o să scriu în următorul episod. Te antrenezi într-un fel care te extenuează, dar ideea e că a mers. Şi eu mă mir câteodată. Mă întrebam: „Povestea asta oare merge?“.

  • O parte dintre personaje erau deja stabilite când aţi preluat scenariul.

Exista un episod-pilot, de care m-am îndepărtat şi în care apăreau Giani, Bobiţă, Dorel, Geanina, Robi şi Vasile. Pe ceilalţi i-am adăugat. Am adus personajele de care aveam eu nevoie, am schimbat din mers traiectul personajelor deja existente şi am adus altfel de probleme în dezbatere, episod de episod. Cred că s-a schimbat mult serialul de la primul episod, până la ultimul din sezonul al nouălea. Nu judec calitatea episodului- pilot, dar, în general, nu ştiu să duc mai departe munca altuia şi nici nu-mi place.

  • Mirela Oprişor, soţia dvs., de ce a renunţat la rolul Aspirina?

Pentru că nu mai scriu eu. Cred. 

  • V-aş întreba şi de planurile de viitor. 

N-am niciun plan. Vreau să mă odihnesc şi văd ce-o să-mi aducă viaţa.

Scenă din  “Las Fierbinţi”
Scenă din “Las Fierbinţi”

Click! a anunţat faptul  că Mimi Brănescu şi soţia  sa au părăsit serialul
Click! a anunţat faptul că Mimi Brănescu şi soţia sa au părăsit serialul

Încasa 2.500 de euro pe episod

Mimi Brănescu şi-a adus contribuţia la serial încă de la înfiinţare, 1 martie 2012, iar până la despărţire şi-a pus amprenta pe 128 de episoade. 

Ţinând cont că pentru un episod încasa 2.500 de euro, după cum însuşi a declarat, Brănescu a adus în familie, în 5 ani de la “Las Fierbinţi”, nu mai puţin de 320.000 de euro. Asta fără să punem la socoteală onorariul soţiei, Mirela Oprişor, care a avut însă apariţii episodice, nu constante.

Click! spune

Sezonul al 10-lea “Las Fierbinţi” a început, în septembrie, fără cei doi soţi pe generic. Acum, scenariul e semnat de: Iulian Postelnicu, Dan Panaet şi actorii Adrian Văncică (Celentano) şi Mihai Bobonete (Bobiţă).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net