Mircea Geoană a primit în dar ceasuri din șpaga de primar

Ultima actualizare:

    Mircea Geoana: "N-am purtat ceasurile de la Vanghelie. Am  alte gusturi"
Mircea Geoana: "N-am purtat ceasurile de la Vanghelie. Am alte gusturi"

Prietenia cu Marian Vanghelie nu prea îi mai prieşte senatorului Mircea Geoană. Ieri, acesta a fost chemat la DNA, unde a aflat că i s-a pus sechestru pe 3 ceasuri primite cadou de la primarul suspendat al sectorului 5.

Mircea Geoană (56 de ani) a stat doar 15 minute în sediul DNA, iar, la ieşire, a declarat sec:„Am venit să lămuresc nişte chestiuni procedurale, pe care le-am şi lămurit”. Potrivit unor surse apropiate anchetei care îl vizează pe primarul suspendat al sectorului 5, procurorii l-au anunţat pe Geoană că i-au pus sechestru pe trei ceasuri de lux primite cadou de la Marian Vanghelie.Se pare că ceasurile, care ar valora circa 80.000 de euro, ar fi fost cumpărate de Vanghelie din mita de 90 de milioane € pe care a primit-o, cea mai mare din politica românească. Dintre ceasurile pe care le va pierde Geoană, cel puţin unul pare să fie de damă, după descrierea făcută, potrivit stirileprotv.ro. De asemenea, cel puţin unul dintre ele are o chitanţă care a fost emisă pe numele omului de afaceri care l-ar fi mituit pe Ma­­rian Vanghelie, iar celelalte două ceasuri par să fi fost oferite direct de primarul sectorului 5.Geoană a declarat, ieri, pentru Agerpres, că în ziua în care a fost citat de DNA ca martor în dosarul lui Marian Vanghelie a predat ceasurile. „Am fost chemat, în calitate de martor, la DNA, acum zece zile. Cu acea ocazie, din proprie iniţiativă, am restituit neatinse cadourile pe care le-am primit din partea unui fost coleg de partid, cu ocazia aniversărilor de zile onomastice, în perioada 2008-2009. (...) Gusturile mele în materie de podoabe de acest gen sunt total diferite. (...) Au fost ceasuri pe care le-am primit la aniversarea de 50 de ani. Sunt neatinse. Le-am adus la sediul DNA. Repet, este o chestiune de acum câţiva ani, nu le-am folosit, nu le-am purtat, nu are absolut nimic de-a face cu relaţia pe care o ai cu colegii din viaţa privată a fiecăruia. Primeşti un cadou şi spui multumesc”, a declarat, ieri, Mircea Geoană. Senatorul a spus că este „un om cu conştiinţa curat㔺i că îşi va apăra în continuare reputaţia de integritate.

Marian Vanghelie, cea mai mare mită din politica românească

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. În perioada 2007 - 2015, Vanghelie l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile sale, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de circa două miliarde de lei. Pentru asta el ar fi perceput un „comision” de 20%.

Vanghelie a fost  arestat în 14 martie
Vanghelie a fost arestat în 14 martie
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net