Monica Anghel, mulţumită de restaurant chiar dacă-i gol
Nu eşti vedetă cu acte în regulă dacă nu ai propriul business! Monica Anghel nu face nici ea excepţie, aşa că a devenit de curând patroana unui restaurant de fiţe cu specific italienesc din Capitală. Din păcate, nu a fost o alegere prea inspirată, de vreme ce locaţia nu este înţesată de gurmanzi, iar mesele sunt mai mult goale.
Preţuri prea piperate, „bucate fără sare", reţete banale, decor simplist sau lipsa de fler în afaceri? Nu ştim care este motivul din cauza căruia în restaurantul „Il Giardino Segreto" („Grădina secretă"), din incinta hotelului de trei stele "Prince Park Resident", cam bate vântul.
"Cea mai bună carne de vită italiană şi cele mai bune şi rafinate dulciuri din oraş", acestea sunt mesajele care te întâmpină la intrarea în restaurant. Înăuntru, tonurile de mov şi lila ale tavanului, ale scaunelor şi şerveţelor de pe mese îţi iau ochii. Cârciuma are o fereastră panoramică spre grădina Patriarhiei, iar într-un colţ al încăperii tavanul este din sticlă, lucru uşor iritant pe timp de iarnă sau ploaie, când stropii cad zgomotos pe clădire.
Timp de o oră şi jumătate, cât am luat prânzul aici, într-o zi de vineri, la cele aproape douăzeci de mese erau doar doi clienţi. Meniul este variat şi oferă de la tradiţionale ciorbe până la fripturi, paste sau peşte. Însă, din păcate, nu tot ce scrie pe listă se şi poate consuma. Motivul? "Ne cerem scuze, nu avem", ne-au replicat chelnerii în momentul în care am vrut să comandăm o porţie de ciorbă de vită.
Restaurantul nu este nou pe piaţă, el fiind inaugurat în toamna anului 2010, însă sub patronajul unui italian. Printre cei care au cântat la deschidere se numără şi Monica Anghel. În urmă cu câteva luni, cântăreaţa, împreună cu o verişoară şi soţul acesteia, l-a preluat de la fostul patron.
O porţie zdravănă de fructe de mare costă 132 de lei
Un platou de 700 de grame cu caracatiţă, creveţi, scoici şi calamari costă 132 de lei, o porţie de vită din Noua Zeelandă (400 de grame) este 65 de lei, iar pentru o porţie de bruschete (200 de grame) plăteşti 18 lei.
Bruschetele de post costă 18 lei
Ciorbele costă între 8 şi 13 lei, iar pentru un cotlet de berbecuţ (250 de grame) trebuie să scoţi din buzunare 62 de lei. Dacă la mâncare mai asezonezi o sticlă de vin, îţi mai subţiezi portofelul cu 50 de lei. O apă plată (500 ml) costă 6 lei, iar sucurile între 7 şi 15 lei.
«Îmi merge foarte bine afacerea»
Restaurantul „Il Giardino Segreto" a fost inaugurat în toamna anului 2010, iar acţionarii de la vremea aceea au fost Judith Soldini, Francesco Stuffi, Jose Antonio Manfredi şi Jimmy Damiano Ferradini. De câteva luni însă, cântăreaţa Monica Anghel, cea care a şi cântat la deschidere, s-a asociat cu soţul, Marian, dar şi cu verişoara ei şi soţul acesteia.
Localul se află la parterul Hotelului “Prince Park Resident”
"Unul dintre italieni este încă proprietar, noi am închiriat de la el, suntem asociaţi cu verişoara mea şi soţul ei, este afacere de familie. Merge foarte bine şi aşteptăm pe toată lumea să se simtă bine alături de noi şi să mănânce bine şi divers", ne-a spus Monica Anghel.