Monica Tatoiu găteşte franţuzeşte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru femeia de afaceri Monica Tatoiu, meleagurile franţuzeşti au un farmec aparte. Iar mâncarea de pe acele meleaguri nu face excepţie. Drept urmare, stilul său alimentar şi majoritatea reţetelor pe care le face sunt de inspiraţie franţuzească.

Citeşte şi:

Monica Tatoiu, ameninţată de Mafie: «Au zis că-mi infectează fiul cu HIV»

Monica Tatoiu pregăteşte o carte cu reţete miraculoase pe bază de miere

„Pentru mine, e o plăcere când mă duc în Franţa. La ora prânzului, terasele cochete de pe malul mării se umpu de oameni. Sunt serviţi cu un vin rose, iar mâncarea care li se aduce e senzaţională.În plus, nu îngraşă, datorită combinării ideale de ingrediente. Noi, românii, nu concepem friptură fără cartofi prăjiţi, ceea ce e crimă şi pedeapsă pentru organism", spune Monica Tatoiu.

Astfel, a împrumutat nenumărate reţete franţuzeşti de care s-a îndrăgostit. Şi, de când stă mai mult acasă, are timp să le gătească. Nu toată familia este, însă, încântată.

„În casa asta sunt doi bărbaţi. Lor le trebuie mâncare românească, carne multă. În această bucătărie se face zilnic ciorbiţă, mai ales pentru ei, fel principal cu carne şi mâncarea mea, care e compusă din salate, roşii, rucola, brânză de capră. Avem chiar două frigidere, fiecare cu mâncarea lui. Eu mănânc sănătos, puţin şi des, dar mai scap şi eu în bălării", spune, râzând, Tatoiu.

Florile de dovleac, bune pentru organism

Frigănelele din flori de dovleac le-a descoperit în urmă cu 10 ani şi le comandă de fiecare dată când ajunge în Corsica (Franţa).

„Florile de dovleac sunt hrănitoare, au fibre şi vitamine. aSe poate face din ele tocăniţă, supă, frigănele, sau se pot umple cu mozzarella şi anşoa", spune Monica Tatoiu, care a ales să pregătească frigănele.

Totul a fost gata în 10 minute

Se face un aluat de clătite din făină, apă, două ouă şi praf de copt. Florile de dovleac se dau prin acest aluat şi se prăjesc apoi în tigaia plină cu ulei de măsline.

Se servesc pe pat de salată verde, cu brânză de capră stropită cu oţet balsamic-cremă. Mâncarea e sănătoasă şi uşor de preparat. Totul a durat 10 minute.

Vezi şi:

Reţeta anticancer a Monicăi Tatoiu, vedeta târgului de miere

Monica Tatoiu «Vreau să-l vindec pe Michael Douglas»

Monica Tatoiu: «M-am rugat să apuc să-l văd pe Victoraş căsătorit»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net