Monstrul din Barcelona are faţă de copil

Ultima actualizare:

    Bulevardul arăta ca după război  după ce dubiţa a mers în zigzag  pe o distanţă de 500 de metri
Bulevardul arăta ca după război după ce dubiţa a mers în zigzag pe o distanţă de 500 de metri

Monstrul de 18 ani e dat în urmărire generală după măcelul de miercuri, 17 august, de pe La Rambla, din Barcelona. Bilanţul tragediei a ajuns ieri la 14 morţi şi peste 100 de răniţi. La 9 ore de la producerea atacului, în staţiunea Cambrils, a avut loc un nou atac jihadist soldat cu moartea celor cinci atacatori şi a unei poliţiste. Întreaga planetă e sub semnul terorii!

I-a furat paşaportul fratelui său, Driss Oukabir, 28 de ani, şi a închiriat o dubiţă. Miercuri, 17 august, la ora 17.00, tânărul Moussa Oukabir, de 18 ani a intrat pe aleea pietonală La Rambla, din Barcelona şi a început să vâneze nevinovaţi cu o viteză de 80 km/h. A parcurs 500 de metri şi a lăsat în urmă bălţi de sânge, trupuri mutilate şi un ocean de lacrimi.


    Cinci terorişti au fost ucişi  de poliţie la Cambrils, după ce  s-au răsturnat cu maşina
Cinci terorişti au fost ucişi de poliţie la Cambrils, după ce s-au răsturnat cu maşina

S-a făcut nevăzut intrând într-o staţie de metrou. Fratele lui s-a predat după ce şi-a văzut fotografia în „El Pais”.  Nu avea nici o legătură cu atentatul. Însă coşmarul abia începuse. Printre morţi se află trei germani şi o femeie de naţionalitate belgiană.

simeon stalpnicul png

Multe dintre victime sunt de nerecunoscut din cauza rănilor. Trei români au fost răniţi uşor. Autorităţile au anunţat ieri că victimele masacrului sunt de 18 naţionalităţi. La orele nopţii, un Audi ignoră o patrulă de poliţie şi loveşte în plin un grup de agenţi de ordine. O poliţistă îşi pierde viaţa. Cei cinci terorişti care purtau veste false cu explozibil sunt ucişi pe loc. Însă tânărul cu faţă de copil, Moussa Oukabir, e de negăsit. Autorităţile spun că celula teroristă din care făcea parte are 12 membri. Ieri, Vanguardia anunţă că patru suspecţi au fost arestaţi de poliţie. Ancheta confirmă că explozia, care avut loc cu o zi înainte de comiterea atentatului, în Alcanar, la sud de Barcelona, are o directă legătură cu atrocitatea. Organizaţia Statul Islamic a revendicat atrocitatea. Românii martori la tragedie povestesc cum s-au ascuns în magazine, cum au văzut copii smulşi de lângă părinţi şi striviţi sub roţile dubiţei. Guardia Civil a avertizat că suspectul e posibil sa fie înarmat cu un AK-47 şi e extrem de periculos.

A fost un an însângerat

22 martie 2016, Bruxelles, Belgia. Dispozitivele explozive instalate la metrou şi pe aeroport ucid 32 de persoane şi rănesc 300.14 iulie 2016, Nisa, Franţa. Un camion loveşte în plin mulţimea strânsă pe promenadă ucigând 84 de nevinovaţi.19 decembrie 2016, Berlin, Germania. Un camion loveşte în plin mulţimea strânsă la târgul de Crăciun ucigând 12 persoane şi rănind 60.22 martie 2017, Londra, Marea Britanie. Atacul de pe Podul Westminster se soldează cu patru morţi printre care şi o româncă şi zeci de răniţi.7 aprilie 2017, Stockholm, Suedia. Patru oameni sunt ucişi şi zeci de persoane sunt rănite într-un nou atac cu un camion.22 mai 2017, Manchester, Anglia. 22 de copii şi părinţi mor într-un atac cu bombă din timpul concertului Arianei Grande.

Atentat în Finlanda


    Una dintre victime şi-a  pierdut viaţa din cauza rănilor
Una dintre victime şi-a pierdut viaţa din cauza rănilor

Un om a murit şi cinci au fost răniţi după ce un tânăr islamist înarmat cu un cuţit a început să atace lumea pe stradă în oraşul Turku, Finlanda. Poliţia a reacţionat prompt şi l-a împuşcat în picior pe atacator. Conform martorilor oculari citaţi de BBC, la locul faptei a rămas trupul neînsufleţit al unui bărbat. Atacatorul a strigat „Alahu Akhbar!” înainte să comită atrocităţile. După ce a fost doborât de forţele de ordine el a fost încătuşat. Autorităţile au declanşat imediat alerta avertizându-i pe locuitori să evite zona centrală.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net