Mutu, dopat de propria mamă ?


    Adrian Mutu
Adrian Mutu

Sibutramina, substanţa găsită în corpul lui Adi Mutu, făcea parte dintr-un medicament pe care fotbalistul l-a primit din România, de la mama sa.

Prin cele şapte goluri marcate în primele cinci meciuri din 2010, Adi Mutu a intrat în atenţia întregii lumi, românul fiind unul dintre cei mai prolifici golgheteri din campionatele importante ale Europei.

Forma fizică impresionantă a „Briliantului" şi-a găsit rapid o explicaţie: decarul "viola" a jucat sub influenţa substanţelor interzise, cel puţin în partida Fiorentina - Bari (2-1) de la data de 10 ianuarie, atunci când "Fenomenul" a înscris un gol.

Aşadar, după episodul "Cocaina de la Chelsea, Mutu este lovit din nou de păcatul drogurilor. Vestea a picat ca un trăznet în după-amiaza zilei de ieri, la ora 16.10, în timpul unui antrenament efectuat de echipa italiană.

Surprins, jucătorul a părăsit imediat terenul şi s-a baricadat în vestiare, alături de oficialii Fiorentinei, pentru a pune la punct strategia de apărare.

Din primele informaţii, se pare că Mutu a apelat fără acordul medicilor de la club la un medicament care conţinea subitramină, recomandat şi trimis din ţară chiar de către mama sa, Rodica.

Controlul antidoping care îl incriminează pe Mutu a fost efectuat de Comitetul Olimpic Italian (CONI), şansele ca rezultatul probei B să fie negative fiind extrem de mici.

Până atunci, cert este că Mutu nu va putea juca duminică, în meciul de campionat cu Cagliari, fiind suspendat provizoriu.

De suferit va avea şi naţionala României, Mutu urmând să rateze cu siguranţă începutul preliminariilor pentru Euro 2012.

De altfel, noul scandal vine ca o "mănuşă" pentru selecţionerul Răzvan Lucescu, care era în conflict cu atacantul Fiorentinei din cauza escapadelor lui Mutu de la meciul cu Serbia de anul trecut.

Citeşte şi:

Mutu, susţinut de club. Colegii nu comentează, iar specialiştii analizează efectele sibutraminei

Cazul de dopaj al lui Mutu, în atenţia agenţiilor internaţionale de presă

Adrian Mutu, prins dopat din nou

Dorin Goian: «Mutu nu ştia ce ia» 

Rodica Mutu: "Am vorbit cu Consuelo şi era distrusă"

Lupescu: "Sunt uluit!"

Victor Becali nu crede într-o conspiraţie

Gigi Becali: "Cred că este finalul carierei lui Mutu!"

Marica: "Poate e o greşeală la mijloc! Nu cred că Mutu s-a drogat!"

Nicu Gheară: "Mutu este un rebel"

Dorinel Munteanu: "Mutu şi-a făcut-o cu mâna lui"

Ilie Năstase: "Cariera şi imaginea lui Mutu vor avea de suferit"

Citeşte despre alte cazuri celebre de dopaj

Pastila pentru slăbit, interzisă în Europa

Sibutramina este o substanţă activă care se găseşte în medicamentele de slăbit. Este folosită pentru a inhiba apetitul.

Totuşi, specialiştii consideră sibutramina un drog, atunci când este folosită în cantităţi mari.

Pe termen lung, aceasta poate provoca stop cardiac, motiv pentru care medicamentul a fost interzis în Uniunea Europeană acum 10 zile.

"Mutu s-a dopat iraţional, deoarece nu îşi putea îmbunătăţi prestaţiile cu ajutorul acestei substanţe", a spus medicul Fiorentinei, Piero Volipi.

"Sibutramina stimulează sistemul nervos şi are un efect asemănător cu cel al amfetaminei. În combinaţie cu alcoolul, poate crea o stare de bine. Alcoolul dezinhibă, iar sibutramina creşte excitaţia. Acest medicament iese foarte repede din organism", a completat şi Ioan Fulga, profesor universitar la Facultatea de Farmacologie.

simeon stalpnicul png

Simona Vintilă a scăpat nepedepsită

Dintre toate cazurile de dopaj cu sibutramină din sport, doar handbalista româncă, Simona Vintilă, a scăpat nepedepsită.

“La mine această substanţă nu apărea pe prospectul medicamentului. Scria doar că e sută la sută natural. Era o capsulă de slăbit. Am înţeles că această substanţă e foarte nocivă şi poate cauza şi moartea”, a spus jucătoarea.

cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg