Nae Manea, implorat de Copos

Ultima actualizare:

Vineri seara, George Copos a încercat să-l readucă pe Viorel Hizo la Rapid, dar s-a lovit de refuzul categoric al acestuia. Imediat, patronul giuleştenilor a luat legătura cu directorul tehnic, Nae Manea.

"Nae, nu mă poţi lăsa la greu!", i-a spus Copos. "Nu o face pentru mine, fă-o pentru club", au fost cuvintele care l-au convis pe Manea să accepte.

Ieri dimineaţă, a urmat o şedinţă a Consiliului de Administraţie, în urma căreia Manea a fost învestit şi oficial.

Mai citeşte: E oficial! Nae Manea e antrenorul Rapidului până la iarnă!

Hizo a demisionat de la Rapid

George Copos: "Mi se face pielea găină când vorbesc despre Nae Manea!"

De ce nu poate refuza Nae Manea niciodată Rapidul? Pentru că este legat pe viaţă de acest club. Legendar este un episod din 1975.

Pe atunci, Manea stătea internat în spital pentru a fenta armata. Înaintea unei semifinale de Cupă cu Steaua, Nae Manea a evadat din spital, a intrat pe teren şi a marcat la penaltyuri, ducând Rapidul în finală!

Un alt amănunt inedit: suporterii îl porecliseră "Mutu" pe vremea când juca fotbal pentru că oricât de dur ar fi fost faultat nu comenta niciodată nimic.

Paradoxal, Manea este acum un personaj volubil, pus mereu pe şotii.

Nae Manea, la Rapid de la 12 ani

S-a legitimat ca jucător la Rapid încă de la 12 ani!

A făcut parte dintr-o generaţie de aur a giuleştenilor, alături de jucători ca Sandu Neagu sau Rică Răducanu.

Cu 193 de goluri marcate, este al doilea golgeter din istoria clubului.

A fost selecţioner al naţionalei de tineret a României în perioada 2001-2005.

Nae Manea are doi băieţi, Costin şi Florin. Primul a jucat fotbal o perioadă scurtă, la Rapid II şi Dunărea Giurgiu, în timp ce Florin a ales meseria de impresar.

E în relaţii strânse de prietenie cu Mircea Sandu şi Nicu Gheară. De altfel, preşedintele FRF este naşul fiului său, Florin.

Rada, numit pentru o seară

Decizia instalării lui Nae Manea a şocat jucătorii, mai ales că aceştia fuseseră informaţi că Marian Rada va fi noul antrenor al Rapidului.

Rada a fost cel care a şi condus primul antrenament al echipei, după ce Hizo şi-a anunţat demisia, însă ieri a avut parte de un anunţ-şoc.

"Vei fi director tehnic la Rapid II", i-au spus oficialii. Marian Rada a fost secundul lui Hizo în Giuleşti şi a fost vizibil afectat la aflarea deciziei: "Nu e loc de mine la club", le-a zis el apropiaţilor.

image
image
image
image
image
image
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock
statie stb ratb bucuresti foto shutterstock
pestele vampir (mirror co uk) jpg