10 judeţe sub "cod portocaliu"! Şi Europa e răvăşită de caniculă


    În estul Spaniei, temperaturile au urcat la peste 36 de grade
În estul Spaniei, temperaturile au urcat la peste 36 de grade

Informați-vă înainte de a pleca prin Europa! Valul de căldură din nordul Africii a toropit majoritatea țărilor din Europa. Este ”cod roșu” în mai multe state vecine, după ce temperaturile au urcat până la 37 de grade. În România, meteorologii ANM au prelungit și extins avertizarea ”cod portocaliu”.

UPDATE Avertizarea ”cod portocaliu” pentru țara noastră a fost prelungit pentru încă șapte județe, pe lângă cele deja aflate sub ”cod portocaliu”. Astfel, până mâine, va fi caniculă, cu temperaturi de până la 37 -38 de grade și în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu

Aerul fierbinte din țara noastră a ajuns de mai multe zile prin vestul Europei. Valul de căldură staționează de mai multe zile la noi, dar și în multe alte țări de pe continent.

Este ”cod roșu” de caniculă în Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, iar în Italia, Serbia, Austria, Croația, Muntenegru, Slovenia este ”cod portocaliu”. În Germania, Bulgaria și estul Spaniei este avertizare ”cod calben”.

MAE informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze aceste țări că meteorologii au prelungit avertizările până în 16 august.

Mai multe state din Europa sunt afectate de caniculă
Mai multe state din Europa sunt afectate de caniculă

La noi, meteorologii au prelungit până mâine avertizarea de ”cod portocaliu” pentru trei județe din vestul țării, Arad, Bihor, Satu Mare, unde temperaturile se mențin deosebit de ridicate, până la 38 de grade. Și în restul țării, este caniculă, cu temperaturi de 35 -37 de grade.

Având în vedere estimările pentru două săptămâni, al Centrului European de Prognoză, este posibil ca aceste avertizări să fie prelungite și la noi, până sâmbătă.

Abia pentru perioada 15 -18 august sunt condiții pentru averse de ploaie, dar slabe cantitativ, spun meteorologii ANM.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Ivana Knoll FOTO Instagram png
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Zile libere legale în 2023
Kanye West si Julia Fox jpg
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg