10 lucruri pe care să nu le faci când mergi la picnic

Ultima actualizare:

Nu cureţi lada frigorifică

De-a lungul timpului, lada frigorifică se poate murdări cu resturi alimentare sau se poate păta cu zeama care se scurge din carne. Dacă nu o speli şi o dezinfectezi periodic, este foarte posibil ca germenii şi bacteriile din interior să contamineze alimentele pe care vrei să le consumi la picnic. În acelaşi timp, este recomandat ca alimentele să fie împachetate în pungi alimentare şi apoi depozitate la rece, în lada frigorifică.

Nu depozitezi corect mâncarea

Dacă nu foloseşti corect lada frigorifică, este foarte posibil ca alimentele să se altereze, mai ales carnea şi produsele din carne. Lada frigorifică se ţine la umbră, cu capacul închis, iar alimentele pe care le păstrezi în interior trebuie să fie acoperite cu pungi cu gheaţă. Când transporţi lada frigorifică cu maşina, aceasta nu trebuie ţinută în portbagaj, ci în habitaclu. Atenţie! În timpul transportului, foloseşte aerul condiţionat! Dacă este posibil, congelează alimentele înainte de a le introduce în lada frigorifică. De asemenea, trebuie să verifici temperatura din interior cu un termometru de bucătărie.

Spală cu atenţie legumele şi fructele

Legumele şi fructele trebuie să fie spălate foarte bine acasă. La iarbă verde nu avem suficientă apă şi nu le putem spăla corect. Nu folosi apa plată pe care ai cumpărat-o pentru băut sau apa minerală. Legumele şi fructele trebuie spălate sub jet puternic de apă pentru a îndepărta toţi microbii. Dacă foloseşti apa pentru băut, vei face economie la ea şi nu vei spăla alimentele corect.

Atenţie la farfurii şi tacâmuri!

Bucăţile de carne crudă au fost puse pe o farfurie? Atunci, înseamnă că au lăsat zeamă.

Nu uita să speli bine farfuria înainte de a mânca din ea. Nu o şterge doar cu prosopul sau şerveţelul, cu spal-o sub un jet de apă. La fel şi tacâmurile - cuţitele şi furculiţele cu care ai întors carnea pe grătar se spală bine înainte de a mânca cu ele.

Nu cureţi grătarul mereu

Dacă nu cureţi grătarul după fiecare folosire, calitatea fripturii pe care o faci va avea de suferit. Reziduurile care se acumulează în timp în fisurile minuscule ale vergelelor grătarului pot face carnea să se lipească, iar friptura nu va mai prinde acea crustă gustoasă pe care o savurezi cu atâta plăcere. De aceea, după ce ai terminat de preparat friptura, curăţă grătarul cu o perie sau un burete de sârmă - iar asta cât este cald.

Uite cum te mai poţi îmbolnăvi!

Mai există şi alte greşeli pe care le faci, uneori chiar fără să-ţi dai seama. Iată ce ar trebui să eviţi pe viitor! Nu te speli pe mâiniNu ai un termometru pentru a verifica temperatura din interiorul lăzii frigorificeUiţi mâncarea şi alimentele gătite în soare Înainte de a le pune pe grătar, cureţi ciupercile şi vinetele de coajă. Ciupercile şi vinetele nu se curăţă deoarece acestea conţin cele mai multe elemente nutritive. Cuţitul cu care tai cărnurile este folosit fără a fi spălat şi la tăierea legumelor sau brânzeturilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net