10.000 de flori de lux, dăruite bolnavilor și bătrânilor din spitale și cămine

Ultima actualizare:

    Alina Neacșa s-a ocupat personal de distribuirea florilor
Alina Neacșa s-a ocupat personal de distribuirea florilor

Un gest frumos le-a înseninat ziua câtorva proaspete mămici dintr-o maternitate, unor bolnavi dintr-un spital și unor bătrâni de la un cămin din București. După un curs de floristică desfășurat în Capitală, 10.000 de flori de lux au fost transformate în aranjamente și apoi dăruite.

„Prima regulă în florărie este clară: nu lăsa niciodată florile să se irosească, în special, după un mare eveniment. Dăruiește-le, mai ales celor care nu și le permit”, spune Alina Neacșa, tânăra organizatoare de cursuri și evenimente florale de lux. În acest sens, ea a pus la cale cea mai amplă campanie de donații de flori către bolnavi și bătrâni.

Peste 10.000 de flori din cele 15.000 folosite la cursul Masterclass Flori cu Fitze Academy au luat calea mai multor spitale, centre de bătrâni și biserici din București. Împreună cu o echipă de voluntari, Alina Neacșa a realizat aranjamente din florile utilizate la curs, pe care apoi le-a distribuit cu ocazia Sfintei Marii.


    Mai mulți voluntari au mers în spitale și cămine de bătrâni pentru a împărți florile, de Sfânta Maria
Mai mulți voluntari au mers în spitale și cămine de bătrâni pentru a împărți florile, de Sfânta Maria

Florile au fost dintre cele selecționate să fie folosite în cadrul cursului Masterclass susținut, în zilele de 11 și 12 august, de Alina Neacșa.

Cursul este organizat o singură dată pe an, în București, fiind întotdeauna așteptat cu mare nerăbdare de către iubitorii de flori. Ediția de anul acesta a propus aranjamente florale inspirate din nunta regală a lui Meghan Markle și a Prințul Harry, dar și din alte nunți organizate la casele regale din Europa. La finalul cursului, în cadrul expoziției florale Royal Wedding Design, a fost expusă replica în mărime naturală a buchetului de mireasă al lui Meghan Markle.


    Mai mulți bătrâni de la Centrul „Sfântul Nicolae” din București au primit flori
Mai mulți bătrâni de la Centrul „Sfântul Nicolae” din București au primit flori

 „Am fost primiți cu multă bucurie în toate locurile în care am oferit aranjamente din cele 10.000 de flori. Aceiași bucurie am simțit-o și noi dăruind florile. După cursul de sâmbătă și duminică, am avut nevoie de o zi pentru a realiza mici aranjamente florale din multitudinea de flori. Apoi, am plecat la drum către Maternitatea Giulești, Spitalul Universitar si către Centrul Rezidențial pentru Seniori Sfântul Nicolae. În aranjamentele florale dăruite am folosit și trandafiri din soiurile „Garden Roses” și „David Austin”, recunoscuți în întreaga lume pentru mirosul spectaculos și persistent. Acești trandafiri sunt utilizați la nunțile în stil englezesc, fiind folosiți inclusiv  la nunta lui Meghan cu Harry”, a explicat Alina Neacșa.

Așa se face că florile dăruite au înveselit aproximativ 50 de saloane de spital și 17 camere de azil de bătrâni.

image
image
image
image
image
image
Eclipsa de Soare  jpg
WhatsApp Image 2024 02 28 at 10 52 43 jpeg
blue grotto capri jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
statiune balneara romania shutterstock  jpg
ulei de masline in lanturi jpg
Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 3 jpeg
autospeciale dotare IGSU FOTO IGSU (2) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net