115 legi, adoptate tacit de Senat. Pușcărie pe viață pentru uciderea unui polițist

Ultima actualizare:

    115 inițiative legislative au fost adoptate tacit de Senat, fără dezbatere în plen, luni, 21 octombrieFOTO: adevarul.ro
115 inițiative legislative au fost adoptate tacit de Senat, fără dezbatere în plen, luni, 21 octombrieFOTO: adevarul.ro

115 inițiative legislative au fost adoptate tacit de Senat, fără dezbatere în plen, luni, 21 octombrie. Printre actele normative se numără dezincriminarea deținerii fără drept de muniție letală, introducerea votului electronic și închisoare pe viață pentru ucigașii de polițiști și jandarmi.

Senatorii României nici măcar nu s-au atins de 115 de proiecte de lege, timp de 45 de zile și au fost trecute tacit. Unele dintre proiecte sunt importante și așteptate. Urmează să fie dezbătute și votate în Camera Deputaților.

Luni, 21 octombrie, nu mai puțin de 115 proiecte de lege au trecut tacit de Senat. Câteva dintre acestea devin lege după publicarea în Monitorul Oficial.

  • Una dintre iniţiativele legislative adoptate tacit în Senat se referă la dezincriminarea deţinerii fără drept de muniţie letală. Propunerea a venit de la senatorul PSD Liviu Brăiloiu şi presupune ca o astfel de faptă să fie pedepsită doar cu amendă în condiţiile în care, în prezent, cei care încalcă legea riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu, la cinci ani, scrie digi24.ro. Practic, senatorul propune ca toţi cei care au permis de port armă să poată să deţină muniţie necorespunzătoare într-o cantitate dublă faţă de cât permite legea.
  • O altă propunere este închisoarea pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti sau jandarmi. Autorul iniţiativei este deputatul PNL, Florin Roman. Proiectul a fost depus la Parlament după incidentul din Timiş atunci când un poliţist a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni de urmărire, scrie digi24.ro.
  • Tot deputatul Florin Roman vine cu o iniţiativă de modificare a Codului Penal ce propune interzicerea eliberării condiţionate a infractorilor condamnaţi, printre altele, pentru crimă, viol sau abuz în serviciu. În ultima categorie intră şi fostul lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
  • Și proiectul europarlamentarului PSD Tudor Ciuhodaru şi a deputatului PSD Florin Buicu a fost adoptat în Senat. Iniţiativa lor propune ca agresorii medicilor şi ai profesorilor să fie cercetaţi pentru ultraj iar pedepsele să fie majorate cu jumătate.
  • Un alt proiect adoptat tacit de Senat aparţine partidelor Pro România şi PMP. Iniţiativa celor două formaţiuni politice urmăreşte introducerea votului electronic la toate tipurile de alegeri. O altă propunere de acest tip, venită de data aceasta de la PNL, exista deja în Parlament.

Majoritatea iniţiativelor aprobate tacit luni, 21 octombrie, urmează să ajungă în Camera Deputaţilor acolo unde este obligatoriu să fie dezbătute pentru a fi adoptate sau respinse.

Citește și:

Femeia care a sărit să-l ajute pe polițistul ucis: „Se trăgea ca-n Vestul Sălbatic, iar Salvarea a venit după o oră”

Alegeri prezidențiale 2019. Cum pot vota românii din Diaspora. Se fac înscrieri până în 11 septembrie

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net