15 milioane de lei de la Firea pentru Catedrala Neamului

Ultima actualizare:

Patriarhia Română ar putea beneficia de încă o donație din partea Primăriei Capitalei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Primarul general Gabriel Firea a propus consilierilor generali suplimentarea fodurilor acordate în acest an, din bugetul local, cu 15 milioane de lei.

Joi după-amiază, consilierii generali vor decide dacă mai alocă 15 milioane de lei din banii bucureștenilor pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului. Primarul Gabriela Firea a propus rectificarea bugetului Municipalității pentru acordarea unui nou ajutor pentru ridicarea edificiului. În luna februarie a acestui an, Primăria Capitalei a mai scos două milioane de lei din bugetul local pentru aceeași lucrare. Alte 4,5 milioane de lei vor fi alocate ca sprijin financiar pentru Mânăstirea Antim.

Acum, suma propusă pentru Catedrală este mult mai mare și nu ține cont de nevoile stringente ale unui oraș care are mari probleme de trafic, de curățenie și deratizare.

Conform expunerii de motive, banii vor putea fi accesați datorită faptului că două proiecte de investiții importante pentru oraș nu vor mai fi realizate în acest an. De exemplu, lucrările de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei au fost abandonate, făcând posibilă o economie de 25,77 milioane de lei. În acelați timp, Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Generale a anunțat că renunță la realizarea hărții strategice de zgomot, care ar fi costat 334.000 de lei.

Patriarhia a terminat banii

Finalizarea catedralei este în pericol, întrucât fondurile strânse până acum din donații au fost epuizate. Reprezentanții Bisericii au făcut apel la autoritățile locale pentru deblocarea șantierului. La finalul lunii iulie, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a răspuns apelului Bisericii și a propus alocarea a 10 milioane de lei din bugetul locuitorilor sectorului 1. Propunerea sa a fost respinsă de consilieri. Cu mai puțin de o lună în urmă, Tudorache declara că nu e de acord ca bucureștenii din sectorul 1 să susțină din buzunarul lor lucrările de modernizare a Spitalului de Arsuri, chiar dacă unitatea se află în sectorul pe care îl păstorește. Acum, însă, e dispus să aloce bani din bugetul local pentru edificarea unui lăcaș de cult cu care nu toți locuitorii din sector sunt de acord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net