2 din 5 rom├óni au grija zile de m├óine. La ce renun╚Ť─â ca s─â supravie╚Ťuiasc─â

image
Mai mult de o treime dintre români declară că sunt nevoiţi să renunţe la anumite lucruri pentru traiul de zi cu ziFOTO: adevarul.ro

2 din 5 români au grija zilei de mâine din cauza situaţiei financiare precare. Mai mult de o treime declară că sunt nevoiţi să renunţe la anumite lucruri pentru traiul de zi cu zi.

Politicienii se ceart─â pe func╚Ťii ╚Öi pensii speciale, iar o treime dintre rom├óni au grija zilei de m├óine. Un studiu recent arat─â c─â 2 din 5 rom├óni abia supravie╚Ťuiesc, scrie adevarul.ro.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research, la finalul anului trecut, arat─â c─â 2 din 5 rom├óni au afirmat c─â situa┼úia lor financiar─â este mai degrab─â precar─â, 35% fiind nevoi┼úi s─â renun┼úe la unele lucruri pentru a face fa┼ú─â cheltuielilor zilnice, ├«n timp ce 5% nu c├ó┼čtig─â suficient pentru a-┼či acoperi strictul necesar traiului de zi cu zi, scrie adevarul.ro.

Acela┼či studiu relev─â faptul c─â 43% dintre familii ├«┼či pot acoperi nevoile financiare lunare, dar nu mai pot pune nimic deoparte, iar 16% dintre rom├óni declar─â c─â au o via┼ú─â financiar─â care le permite s─â ┼či economiseasc─â.

La ce renun╚Ť─â mul╚Ťi rom├óni ca s─â supravie╚Ťuiasc─â

├Än opinia speciali╚Ötilor, un trai decent include alimenta┼úie echilibrat─â, haine ┼či ├«nc─âl┼ú─âminte noi. Familia dispune de locuin┼ú─â cu un anumit grad de intimitate ┼či autonomie a membrilor, mobilat─â ┼či echipat─â cu aparate electrocasnice ├«n stare bun─â. De asemenea, ├«nseamn─â posibilitatea de pl─âti facturile, asigurarea ├«ngrijirii s─ân─ât─â┼úii adecvate, posibilitatea de a se recrea la cinema, muzeu ┼či vacan┼ú─â o dat─â pe an. S-a luat ├«n calcul ┼či posibilitatea de constitui un fond de economii pentru a putea procura bunuri scumpe de folosin┼ú─â sau pentru a acoperi cheltuieli extraordinare ocazionale sau neprev─âzute, inclusiv pentru a-┼či ajuta apropia┼úii ├«n caz de nevoie, scrie adevarul.ro.

Pentru a supravie╚Ťui, mul╚Ťi rom├óni ├«╚Öi cump─âr─â m├óncare ieftin─â ╚Öi pu╚Ťin─â, ├«nlocuiesc hainele ╚Öi ├«nc─âl╚Ť─âmintea doar la nevoie, nici nu se g├óndesc la electrocasnice ╚Öi mobilier nou, vacan╚Ťe, excursii, spectacole.

Sondajul a fost aplicat pe un e┼čantion de 1000 de persoane, b─ârba┼úi ┼či femei cu v├órsta ├«ntre 18-60 de ani, utilizatori de internet, din mediul urban. Studiul este reprezentativ la nivel na┼úional.

Citește și:

S─âracii Europei. Rom├ónii nu reu┼česc s─â ├«┼či pl─âteasc─â facturile la utilit─â┼úi

17 sfaturi ca s─â faci economie la bani. Metodele miliardarului Warren Buffet

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a