20 de elevi au venit singuri la Poliţie să povestească despre şpagă

Ultima actualizare:
Elevii au negat în faţa poliţiştilor  că ar fi dat şpagă sau că li  s-ar fi cerut asta de profesori
Elevii au negat în faţa poliţiştilor că ar fi dat şpagă sau că li s-ar fi cerut asta de profesori

Aproape 20 de elevi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu au trecut pragul Poliţiei Capitalei, ieri după-amiază, pentru a fi audiaţi în legătură cu şpaga de la Bac.

Este vorba despre liceeni care au vrut să vină de bunăvoie, pentru a lămuri „această poveste". Una dintre elevele care a stat faţă în faţă cu oamenii legii a declarat la intrarea în sediul Poliţiei Capitalei că nu a dat nici un ban şi nici nu i s-a cerut.

În acelaşi timp, nici nu am auzit de un alt copil să spună că a dat vreun ban ca să ia bacul", a spus absolventa de la "Dimitrie Bolintineanu".


    Elevii au negat în faţa poliţiştilor  că ar fi dat şpagă sau că li  s-ar fi cerut asta de profesori
Elevii au negat în faţa poliţiştilor că ar fi dat şpagă sau că li s-ar fi cerut asta de profesori

O altă elevă, care s-a recomandat drept Raluca, a declarat, la ieşirea de la audieri, că ei nu i s-au solicitat bani pentru promovarea examenului de bacalaureat, dar a auzit un zvon în acest sens.

Aceasta a spus că procurorii au întrebat-o, la audiere, câţi bani a dat la şcoală, dacă a auzit că s-ar fi dat mită profesorilor, dacă o cunoaşte pe fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru, şi ce ar putea să spună despre aceasta. La sfârşitul audierii, procurorii i-au comunicat că, dacă va fi necesar, va mai fi chemată să dea declaraţii suplimentare.

Sibiu. Consilierul Arhiepiscopiei, acuzat că a luat şpagă. Inspectorul şcolar de religie din Sibiu, Sorin Joantă, a fost acuzat de trafic de influenţă la Bac. El  este şi consilier pe probleme de învăţământ la Arhiepiscopia Sibiu. Procurorii au început urmărirea penală faţă de Sorin Joantă după ce elevul Toma-Ştefan Stancă, candidat la examenul de Bac, i-ar fi dat 2.200 de lei ca să promoveze proba la Română. După acest scandal, întreaga comisie de examen a fost demisă, informează Mediafax.

Bucureşti.  Şpagă şi la Liceul "Dimitrie Gusti"? O mamă a unei eleve de la Liceul "Dimitrie Gusti" a făcut reclamaţie la Secţia 18 Poliţie şi la Inspectoratul şcolar că fiica ei a fost dată afară din examen pe motiv că n-a dat şpagă, potrivit Mediafax. Profesorii au motivat că eleva avea copiuţe.

87 de candidaţi eliminaţi. La ultima probă de Bac, de ieri, 87 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că au folosit fiţuici, telefoane, căşti şi alte materiale de copiat.

Constanţa.  Alte două cazuri de examene cumpărate. Ieri, s-au înregistrat două incidente, pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a solicitat intervenţia Poliţiei.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanţa, într-o sală de examen, un membru al comisiei şi inspectorii şcolari care monitorizau desfăşurarea examenului au găsit un pachet de şerveţele în care se aflau câteva bancnote de 50 de lei. Totodată, la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu" din Mangalia, au găsit subiecte rezolvate şi fotocopiate pe băncile a doi candidaţi. Poliţia şi Parchetul, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, au deschis o anchetă în ambele cazuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net