20% dintre români au jucat anul trecut la Loto, iar alţi 3% au preferat „păcănelele”

Ultima actualizare:
Doar 1% dintre români intră într-un cazinou pentru jocul de ruletă
Doar 1% dintre români intră într-un cazinou pentru jocul de ruletă

Românii sunt jucători împătimiţi ai jocurilor Loto, în urma cărora caută să câştige sumele substanţiale puse la bătaie. Când vine vorba de distracţie, socializare şi de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut ei preferă jocurile de tip slot-machines. 1% dintre aceştia joacă săptămânal la „păcănele”, arată un studiu realizat la sfârşitul anului trecut de compania GfK la cererea Asociaţiei Organizatorilor de Sloturi (Romslot).

Valoarea pieţei jocurilor de tip slot-machines a fost anul trecut de 400 de milioane de euro, spun reprezentanţii Romslot. Primul studiu realizat în acest domeniu, făcut public joi, a scos în evidenţă profilul jucătorului de sloturi. Acesta are vârsta medie de 29 de ani, e necăsătorit, lucrează full-time şi realizează un venit mediu de 2.178 lei pe lună.

Cercetarea de piaţă a relevat că 3% dintre români au jucat anul trecut la „păcănele”, în special pentru relaxare, distracţie, socializare cu prietenii, pentru plăcerea jocului şi abia apoi pentru câştig. Studiul arată că românii nu fac un scop în sine din a câştiga la jocurile de tip slot, excepţie făcând cei care pun sume în joc la pariuri sportive. Nu mai puţin de 6% dintre românii intervievaţi la nivel naţional (1.091 de persoane) au declarat că au jucat anul trecut la pariuri. Jocurile de cărţi (black jack, poker, etc.) au fost preferate de 3% dintre respondenţi, jocurile de noroc online de 3% dintre ei, în vreme ce în cazinouri au intrat anul trecut doar 1% dintre cei intervievaţi pentru jocul de ruletă. 20% din români au jucat la Loto în 2012, iar 5% dintre ei au făcut acest lucru săptămânal.


    Doar 1% dintre români intră într-un cazinou pentru jocul de ruletă
Doar 1% dintre români intră într-un cazinou pentru jocul de ruletă

Conform studiului, suma medie pe care românii o cheltuiesc atunci când joacă la „păcănele” este 80 de lei. Certetarea de piaţă nu pomeneşte, însă nimic de persoanele care au devenit dependente de aceste jocuri, care unora le-au ruinat vieţile. Totuşi, reprezentanţii Romslot spun că organizatorii jocurilor de tip slot-machines derulează un program de protecţie a jucătorilor intitulat „Joc responsabil”. În fiecare unitate autorizată pentru acest tip de joc de noroc există un panou informativ şi o linie telefonică gratuită (0800 800 099) la care jucătorii pot apela pentru consiliere în cazul în care simt că jocurile de noroc le-au acaparat viaţa.

60.000 de aparate de joc în toată ţaraAsociaţia Romslot reuneşte în prezent 18 operatori ai pieţei aparatelor de tip slot-machine din România. Aceştia deţin 60.000 de aparate de joc în toată ţara, dispuse în 9.800 de săli de joc. 3% dintre jucătorii de „păcănele” aleg, însă mediul online, unde cheltuiesc sume importante pentru distracţie, petrecere a timpului liber ori câştiguri substanţiale. Vestea proastă e că mediul online se transformă de multe ori într-o capcană pentru împătimiţii jocurilor de noroc, un mediu greu de verificat de autorităţile de control în domeniu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net