22 de pasageri ai unor zbor Madrid - Sibiu, plasaţi în carantină. Un câine dresat să depisteze Covid a găsit 3 persoane infectate

7 august 2021
image
Sursa foto: Sibiu International Airport / Facebook

Autorit─â┼úile au depistat, la zborul de vineri sear─â Madrid-Sibiu, persoane infectate cu noul coronavirus, anun┼ú─â IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasa┼úi ├«n carantin─â ┼či o persoan─â ├«n izolare. C├óinele de miros Covid a semnalat trei oameni infecta┼úi cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, unul avea schema complet─â de vaccinare, al doilea a avut rezultat negativ la COVID, iar al treilea a prezentat dovada c─â a trecut prin boal─â.

ÔÇ×Seara trecut─â, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de c─âl─âtori, 22 au fost plasa┼úi ├«n carantin─â si o persoan─â ├«n izolare. C├óinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Primul pasager semnalat a fost plasat ├«n izolare, fiind depistat de c├óinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP,  acesta a ie┼čit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD ┼či transportat la UPU Sibiu, pentru investiga┼úii de specialitate ┼či confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmeaz─â a fi izolat la adresa declarat─â. Persoana depistat─â pozitiv avea cele 2 doze de vaccin f─âcuteÔÇŁ, arat─â un comunicat de pres─â al IGPR.

Conform sursei citate, ÔÇ×a doua persoan─â, semnalat─â de c├óine ca fiind infectat─â, a fost testat─â - rezultatul fiind negativ. Urmeaz─â ca aceasta s─â intre ├«n carantin─â 14 zile, cu recomandare de testare PCR ├«n ziua 5. Cea de-a treia persoan─â semnalat─â de c├óine a prezentat documente de ie┼čire din boal─â, din data din 17.07.2021ÔÇŁ.

Proiect pilot cu câini de miros Covid

Pe 15 iulie, Comitetul Na┼úional pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Interna┼úional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul c├óinilor special antrena┼úi. Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioad─â de prob─â de 60 de zile, ├«n incinta Aeroportului Interna┼úional Sibiu la terminalul ÔÇ×SosiriÔÇŁ, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special preg─âtite ├«n acest sens de c─âtre Centrul Chinologic ÔÇ×Dr. Aurel GrebleaÔÇŁ Sibiu din cadrul Poli┼úiei Rom├óne.

Citește și:

A murit primul c├óine depistat pozitiv cu COVID-19 ├«n SUA. Buddy era un superb ciob─ânesc germanC├óini dresa┼úi s─â depisteze virusul SARS CoV-2, ├«ntr-un program inedit al Spitalului de Boli Infec┼úioase Timi┼čoara

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg