22 de pasageri ai unor zbor Madrid - Sibiu, plasaţi în carantină. Un câine dresat să depisteze Covid a găsit 3 persoane infectate

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Sibiu International Airport / Facebook
Sursa foto: Sibiu International Airport / Facebook

Autorităţile au depistat, la zborul de vineri seară Madrid-Sibiu, persoane infectate cu noul coronavirus, anunţă IGPR. Din 151 de pasageri, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat trei oameni infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Din cei trei, unul avea schema completă de vaccinare, al doilea a avut rezultat negativ la COVID, iar al treilea a prezentat dovada că a trecut prin boală.

„Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP,  acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele 2 doze de vaccin făcute”, arată un comunicat de presă al IGPR.

Conform sursei citate, „a doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată - rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5. Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17.07.2021”.

Proiect pilot cu câini de miros Covid

Pe 15 iulie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenaţi. Astfel, CNSU a aprobat derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Citește și:

A murit primul câine depistat pozitiv cu COVID-19 în SUA. Buddy era un superb ciobănesc germanCâini dresaţi să depisteze virusul SARS CoV-2, într-un program inedit al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net