3 gadgeturi noi pentru siguranţa ta şi a maşinii tale

Ultima actualizare:

În ultimii ani, tehnologia din interiorul unei maşini a excelat mai mult în produse de sporire a confortului la interior, lasând sistemele de siguranţă pe un nemeritat loc secund. Lucrurile par să se îndrepte treptat însa, chiar dacă avalanşa de aplicaţii dedicate sistemului audio al maşinii vor curge în continuare pe bandă rulantă. Iată câteva noi sisteme de siguranţă pe care producatorii auto speră să le introducă în dotările automobilelor începand cu 2016!

Volvo pune frana automat

Volvo promite să ducă protecţia asigurată în timpul rularii autovehiculelor un pas mai departe începand cu 2016. Cum pilotul automat pe viteza de croazieră este o tehnologie deja învechită, suedezii vor să introducă pe modelul 2016 al crossoverului XC 90 două noi sisteme revoluţionare: asistenţa automata în derapaje şi sistemul de frânare în intersecţii.

"Sunt printre cele mai întalnite cauze în accidentele petrecute pe întreg globul", a afirmat Lotta Jakobsson, şeful cercetatorilor pentru siguranţă în trafic de la Volvo Cars Safety Center.

Aşa că, pe polei s-ar putea ca noile maşini să preia rolul tau în gestionarea direcţiei, iar în apropierea intersecţiilor poţi să-i dai talpă cât vrei, fără ca maşina să accelereze. Lasând gluma la o parte, derapajele pe porţiuni umede ale carosabilului sau pe zone în care acesta este acoperit de polei sunt foarte greu de gestionat chiar şi de şoferii cu experienţă, ala că assist-ul asigurat de computerul de bord este binevenit.

La fel şi frânarea în apropierea intersecţiilor din oraşe, cele mai multe accidente uşoare având loc din cauza forţării intersecţiilor de şoferii imprudenţi.

Vezi alte doua gadgeturi.  

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels