30 de pacienţi transferaţi după incendiul de la spitalul din Constanța mai sunt internaţi. Trei sunt în stare gravă, la ATI

image
Foto Pixabay.com

Treizeci de pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa la Spitalul Judeţean Constanţa mai sunt internaţi, dintre care nouă la ATI, şase fiind externaţi şi urmând să primească tratament la domiciliu. Trei dintre pacienţii de la ATI sunt în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Crina Kibedi, a declarat, luni, că numărul pacienţilor aflaţi în Terapie Intensivă transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase a scăzut de la 14 la 9.  

Starea pacienților transferați în urma incendiului 

„În această dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă erau 36 de pacienţi transferaţi în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecţioase. Având în vedere evoluţia favorabilă, şase dintre aceştia au fost externaţi, urmând să primească tratamentul la domiciliu, în izolare.

La acest moment, în evidenţele Spitalului Judeţean Constanţa, sunt 30 de pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, nouă se află la Terapie Intensivă unde, iniţial, erau 14, dar pentru că evoluţia a fost favorabilă au fost mutaţi în alte zone special amenajate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Alţi 11 sunt în aceste secţii, extensii COVID, 10 sunt internaţi în secţia exterioară de la Agigea. Datele se pot modifica în funcţie de evoluţia pacienţilor în orice moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. 

 Crina Kibedi a precizat că în stare mai gravă sunt pacienţii de la ATI, ceilalţi prezintă forme medii sau uşoare. Aceasta a explicat că trei dintre pacienţii de la ATI se află într-o stare gravă.

În urma incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, şapte persoane şi-au pierdut viaţa: cinci pe loc, iar alte două la spitalele unde au fost transferate. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
claudia patrascanu copii png
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Amber Heard FOTO EPA-EFE
priveghi adevarul png
statuia lui Hercule descoperita in grecia FOTO Ministerul Culturii Grecia jpg
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg