-32 de grade, temperatură record în această iarnă. Unde s-a înregistrat

Frigul a cucerit Rom├ónia. S-a ├«nregistrat cea mai sc─âzut─â temperatur─â din aceast─â iarn─â, -32 de grade. Locul unde a fost m─âsurat─â? Mun╚Ťii Iezer, sta╚Ťia meteo situat─â la 1785 de metri altitudine, ├«n locul numit C─âldarea Pietrosului 

statia meteo iezer jpg
Sta╚Ťia meteo din Mun╚Ťii Iezer. Foto: ziarmm.ro

Indicele de r─âcire (IR) a dep─â╚Öit pragul de -32 de grade la sta╚Ťia meteo Iezer scriu jurnali╚Ötii de la ziarmm.ro. Anun╚Ťul a fost f─âcut de c─âtre Comitetul Jude╚Ťean pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Maramure╚Ö.  

Temperaturile extreme la sta╚Ťia meteo situat─â ├«n v├órful muntelui din zona Bor╚Öa sunt o obi╚Önuin╚Ť─â ├«n aceast─â zon─â. Salaria╚Ťii ╚Ötiu c─â via╚Ťa acolo este supus─â vitregiilor vremii mai mult dec├ót ├«n alte p─âr╚Ťi.  

Povestea sta╚Ťiei meteorologice Iezer

Sta╚Ťia meteorologic─â Iezer a func╚Ťionat ├«n mai multe loca╚Ťii p├ón─â ├«n 10 decembrie 1957, c├ónd se mut─â ├«n C─âldarea Iezerul Pietrosului, la altitudinea de 1785 m, purt├ónd denumirea de ÔÇťSta┼úia Meteorologic─â IezerÔÇŁ scrie sursa directmm.ro. De la data ├«nfiin┼ú─ârii, personalul sta┼úiei meteorologic─â a efectuat observa┼úii sinoptice cu program redus. ├Äncep├ónd cu data de 1 ianuarie 1962 sta┼úia trece la program complet de observa┼úii ┼či m─âsur─âtori, cu aparatur─â clasic─â.

Sta┼úia Meteorologic─â Iezer este amplasat─â ├«n masivul montan Pietrosul Rodnei ├«ntr-un circ glaciar de dimensiuni relativ mici de aproximativ 1000 m lungime, 300 m l─â┼úime ┼či 400 m ad├óncime. Acesta prezint─â ├«n zona cu ad├óncime maxim─â o cuvet─â lacustr─â, ├«n care este situat lacul glaciar numit Iezer (altitudinea absolut─â de cca 1825 m).

Statia Meteorologica Iezer este m─ârginit─â de v├órfurile Piciorul Mo┼čului (cca 2190 m altitudine) la distan┼ú─â de cca 80 de m; V├órful Pietrosul Mare (2303 m altitudine) la distan┼ú─â de cca 1300 de m; V├órful Piatra Alb─â (2061 m altitudine) pe directia SE-ESE, la distan┼úa de cca 150 de m.

Z─âpada a cucerit Maramure╚Öul 

Stratul de z─âpad─â ├«n Mun╚Ťii Maramure╚Öului m─âsur─â vineri p├ón─â la 54 cm la statia meteo Iezer, 25 cm la B─âiu╚Ť, 22 cm ├«n Poiana Bor╚Öa, 21 cm ├«n Baia Bor╚Öa, 20 cm la Cavnic ╚Öi ├«n Pasul Gut├ói. Z─âpad─â era ╚Öi ├«n alte localit─â╚Ťi iar stratul de z─âpad─â era de 15 cm la T├órgu L─âpu╚Ö, 12 cm la Sighetu Marma╚Ťiei, 9 cm la Ocna ╚śugatag, 7 cm ├«n Baia Mare. 

peter imre corina d─ânil─â jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 iulie sfantul stefan cel mare png
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg