4 întrebări şi răspunsuri despre curăţenie

Ultima actualizare:

    Aspiratorul poate deteriora ţesătura covorului dacă nu-i foloseşti corect funţiile
Aspiratorul poate deteriora ţesătura covorului dacă nu-i foloseşti corect funţiile

Deşi facem curăţenie în locuinţă frecvent, sunt multe lucruri pe care nu le cunoaştem şi tindem să dăm crezare unor mituri. Iată mai jos câteva întrebări şi răspunsuri care te vor lămuri şi te vor ajuta să ai o casă curată lună.

1. Oteţul îndepărtează orice pată de murdărie? - Oţetul nu poate fi folosit la curîţarea oricărei pete, pentru că nu va fi eficient în toatec azurile. Oţetul este folosit cu succes la îndepărtarea calcarului, a petelor de apă, detergent şi săpun care se depun pe obiectele sanitare din baie dar şi în maţşina de spălat vase şi rufe.  Oţetul nu va îndepărta însă grăsimea depusă în cuptor sau pe aragaz, petele de arsură sau petele de mâncare de pe haine.

2. Cu cât cantitatea de detergent de rufe este mai mare, cu atât hainele se curăţă mai bine? - Sub nici o formă! Dimpotrivă! O cantitate foarte mare de detergent produce o cantitate mare de spumă, iar rufele nu vor fi clătite foarte bine.

3. Oglinzile şi geamurile se şterg cel mai bine cu hârtie de ziar? -  Hârtia de ziar este o alternativă la materialele textile şi şervetele de bucătărie cu care ştergem , de multe ori geamurile. Însă, există riscul ca, după ce o foloseşti, să constaţi că pe geamuri au rămas dâre inestetice de la cerneală.

4. Aspiratorul dăunează covoarelor şi mochetei? - Aspiratorul nu dăunează covoarelor din locuinţa ta cât dăunează mizeria şi praful care se adună în ţesătura lor. Există păreri cum că peria aspiratorului deteriorează fibrele textile însă asta doar dacă peria este extrem de aspră sau nu foloseşti corect funcţiile aparatului. Astfel, pentr protejarea ţesăturii, acesta trebuie să funcţioneze la cel mai mic nivel de aspirare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
criminalisti politia nu treceti jpg
morile de apa Rudaria  jpg
Tu știi ce electrocasnice sunt folositoare în fiecare bucătărie TOP 5 achiziții de făcut +Bucătărie modernă jpeg
sibiu cea mai veche denumire jpg
semnul intrebarii  jpg
imobiliare blocuri pixabay jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (4) jpg
acc a2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net