400 de lei fusta de pirandă

Ultima actualizare:

    Fustă- 400 lei (Fotografii: Ramona Găină)
Fustă- 400 lei (Fotografii: Ramona Găină)

Agitaţie mare la Casa Regală de la Sibiu. După ce au dat probă de Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare ţigănească, romii se pregătesc să inaugureze, cu mare fast, primul magazin din ţară şi din Europa cu produse tradiţionale ţigăneşti.

Turiştii vor putea cumpăra de aici costume tradiţionale, ibrice sau cazane făcute de meşteşugarii romi, dar şi păpuşa romanes, gândită pentru ca micuţii să se acomodeze cu cei din etnia romă şi să nu-i mai perceapă ca pe oameni de care să se sperie.

Special pentru ca magazinul să fie aprovizionat în permanenţă, preşedintele Tribunalului romilor, Dorin Cioabă, spune că a creat şi un atelier de croitorie unde zece femei de etnie romă cos rochii, ştergare sau steguleţe.

Păpuşa romanes ar trebui să-i facă pe micuţi să nu se mai sperie de romi

simeon stalpnicul png

„Ajutăm la crearea de locuri de muncă. Femeile noastre nu au şcoală, sunt casnice, dar au fost învăţate să coasă, să lucreze", spune Dorin Cioabă.

Acesta spune că are în plan, după deschiderea magazinului ţigănesc, să amplaseze standuri cu produsele tradiţionale rromanes şi în marile mall-uri din ţară.

Dorin Cioabă va inaugura magazinul peste câteva zile

simeon stalpnicul png

Magazinul va fi deschis în fiecare zi de la 8 dimineaţa la 8 seara, iar cumpărătorii trebuie să dea 200 de lei pentru o bluză tradiţională şi 400 de lei pentru o fustă.

Un ibric de cafea poate fi cumpărat cu 70 de lei, un minicazan de ţuică cu 300 de lei, iar un set de ceşti de cafea din porţelan cu 250 de lei. Fiul regelui Cioabă spune că investiţiile nu se opresc aici. Au în proiect şi înfiinţarea unui restaurant, iar de 1 iunie vor să lanseze prima ciocolată pentru copiii romi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net