4.000 de oi şi 400 de vite, blocate timp de o lună pe Dunăre, într-o navă

Ultima actualizare:

    Cele 4.000 de oi au fost blocate timp de o lună pe navă. (Foto arhivă)
Cele 4.000 de oi au fost blocate timp de o lună pe navă. (Foto arhivă)

4.000 de oi şi 400 de vite  au stat timp de o lună, pe o navă blocată de sloiurile de gheaţă de pe Dunăre, în zona oraşului Brăila. Animalele ce provin de la crescătorii din judeţul Galaţi, au fost îmbarcate pe nava "Barhom", pe data de 5 februarie.

Deşi nava a fost eliberată din sloiurile de gheaţă şi se află în drum spre Libia, organizatiile Vier Pfoten International şi Compassion in World Farming îşi exprimă profunda îngrijorare legată de restul călătoriei şi de modul în care aceste animale vor fi sacrificate în Libia.

Vier Pfoten consideră că acesta este un nou caz ce demonstrează necesitatea interzicerii de către UE a transportului de animale vii pe distanţe lungi. Acest tip de trafic provoacă suferinţe fizice şi stres animalelor, care de cele mai multe ori ajung în ţări din afara UE unde sacrificarea lor implică şi mai multe suferinţe.

“Credem că UE trebuie să pună capăt acestor exporturi atâta vreme cât distanţele implicate de transportul animalelor din UE către state din afara UE sunt prea lungi pentru a garanta respectarea standardelor de bunăstare a animalelor”, a declarat Gabriel Paul, director de campanii la Vier Pfoten International

În marea majoritate a ţărilor din nordul Africii, abatorizarea se face în condiţii inumane. Animalele sunt manipulate în mod brutal, fiind târâte la locul sacrificării. Gâtul acestora este tăiat în timp ce animalele sunt conştiente, fiind lăsate să sângereze până mor.

“Cerem Comisiei Europene să ia măsuri urgente pentru ca aceste animale provenite din spaţiul UE să fie tratate mai uman o dată ce ajung în Libia şi să fie sacrificate în conformitate cu standardele impuse de Ogranizaţia Mondială pentru Bunăstarea Animalelor”, a declarat Peter Stevenson, reprezentant al Compassion in World Farming.

Organizaţiile Vier Pfoten şi Compassion sunt susţinători activi ai campaniei, <8hours>, prin care ONG-urile pentru protecţia animalelor solicită schimbarea legislaţiei UE, asfel încât transportul animalelor să fie limitat la 8 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net