40.000 de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Nicula

Ultima actualizare:

    Credincioşii vin să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul
Credincioşii vin să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul

Zeci de mii de oameni din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi de Sfânta Maria la hramul Mănăstirii Nicula, pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, recunoscută pentru minunile sale.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul aduce, anual, zeci de mii de oameni la Mănăstirea Nicula, situată la 3 km de Gherla, judeţul Cluj-Napoca. Şi anul acesta sunt aşteptaţi peste 40.000 de pelerini, să se închine la această icoană, care a făcut atâtea minuni de-a lungul timpului. Câteva întâmplări uimitoare au fost relatate de arhimandritul Andrei Coroianu, fostul stareţ al mănăstirii.

O fetiţă care avea o umflătură la mână a fost la Nicula în 1993 şi s-a vindecat după ce a atins Icoana Maicii Domnului. Miracolele au continuat la Nicula. Doi ani mai târziu, o femeie din Braşov, care suferea de cancer, s-a vindecat ca prin minune, deşi medicii nu-i mai dădeau şanse. Un alt episod tulburător s-a petrecut în 1997, când şi-a găsit aici alinarea un bărbat paralizat, care s-a ridicat din scaunul cu rotile după ce s-a rugat Fecioarei Maria.

”Chiar eu l-am văzut cum a intrat în biserică, în căruciorul cu rotile, şi cum s-a întors pe picioarele lui, ca şi cum nu ar fi fost niciodată ţintuit în acel scaun”, a povestit Andrei Coroianu. Pelerinii sunt aşteptaţi la Nicula încă de azi, pentru sărbătoarea de Sf.Maria din 15 august. Pelerinajul de la Nicula este recunoscut ca fiind cel mai mare din ţară. Mulţi credincioşi înconjoară de câteva ori bisericuţa din lemn, în genunchi. Majoritatea oamenilor vin cu paturi sau corturi şi stau chiar şi 3 zile, pentru a participa la slujbe şi a se ruga. Alţi credincioşi merg în Moldova, la Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hadâmbu, iar alţii, la cea de la Mănăstirea Cotmeana. 

Icoana Făcătoare de  Minuni de la Nicula a fost  pictată în 1681 de preotul  ortodox Luca din Iclod. A  lăcrimat fără oprire, între 15 februarie si 12 martie  1699, iar Mănăstirea  Nicula a devenit, ulterior,  loc de pelerinaj.
Icoana Făcătoare de Minuni de la Nicula a fost pictată în 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod. A lăcrimat fără oprire, între 15 februarie si 12 martie 1699, iar Mănăstirea Nicula a devenit, ulterior, loc de pelerinaj.

Programul liturgic

- Miercuri şi joi dimineaţă are loc Acatistul Acoperământului Maicii Domnului şi Liturghia, iar de la ora 15.00 Taina Sf. Maslu, Vecernia şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului Predică. 

- Vineri, 14 august. Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Liturghia, Taina Sf.Maslu,Vecernie şi Litie, iar la ora 21.30, Scoaterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului, Înconjurul bisericii cu Icoana, Molitfele Sfântului Vasile cel Mare. 

- Sâmbătă, 15 august. Sf. Liturghie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului şi Liturghie arhierească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Feodor Dostoievski jpg jpeg
zoia ceausescu jpg
BeFunky collage (1) jpg
deces fiica Igor Cuciuc  jpeg
sambata de sus jpg
SO MAI2024 DUSTER 012 jpg
supa minestrone jpeg
evolutia speciei umane disparitie digitala shutterstock 265868438 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net