5 mistere după moartea poliţistului din coloana ministrului Oprea

23 octombrie 2015
image
Bogdan Gigină a pierit în această groapă

Moartea brusc─â a t├ón─ârului poli┼úist de la Brigada Rutier─â i-a cutremurat pe mul┼úi ┼či a l─âsat ├«n urm─â nenum─ârate semne de ├«ntrebare. ├Än seara fatidic─â de mar┼úi, 20 octombrie, reporterul Click! s-a intersectat din ├«nt├ómplare cu ma┼činile din coloana oficial─â care-l ├«nso┼úea pe Gabriel Oprea.

Era mar┼úi sear─â, iar ceasul ar─âta ora 19.00. De la Charles de Gaulle, pe Bd. Aviatorilor traficul era paralizat ┼či din loc ├«n loc erau ÔÇťplanta┼úiÔÇŁ agen┼úi pe mijlocul drumului. Ploua, iar ma┼činile circulau bar─â la bar─â. Deodat─â, s-au auzit strident sirenele ┼či claxoanele poli┼úi┼čtilor. To┼úi ┼čoferii care ne aflam ├«n trafic am ├«ncercat s─â-i facem loc coloanei oficiale. Agentul de pe motociclet─â, care le-a deschis calea ma┼činilor ce-l ├«nso┼úeau pe Gabriel Oprea, gonea ca v├óntul ┼či ca g├óndul.

image
Motocicleta a fost scoasă la suprafaţă cu un utilaj

A intrat pe contrasens, unde l-a urmat ├«ntreaga coloan─â. Un gest periculos, av├ónd ├«n vedere c─â oric├ónd putea s─â-i ias─â ├«n cale o ma┼čin─â care circula regulamentar. Dup─â aproximativ 15 minute, m─â aflam pe str. ┼×tirbei Vod─â. Era mare agita┼úie! Pompieri, medici ┼či poli┼úi┼čti ├«nconjuraser─â zona, iar traficul a fost deviat spre Cotroceni ┼či Izvor. Motociclistul pe care tocmai ├«l v─âzusem murise, dup─â ce a intrat ├«ntr-o groap─â s─âpat─â ├«n asfalt de Distrigaz. Imediat, am sunat la ISU Bucure┼čt-Ilfov ca s─â aflu ce s-a ├«nt├ómplat ├«n zon─â, dar nu mi s-a spus adev─ârul. Doar c─â a fost un accident ├«n care au fost implica┼úi un motocilist cu un ┼čofer. ├Än urma tragediei, au r─âmas o mare de lacrimi ┼či multe mistere.

1. De ce Poliţia a recunoscut abia după 36 de ore că agentul se afla în coloană oficială?

Bogdan Gigin─â avea 28 de ani ┼či de 8 ani lucra la Brigada Rutier─â. Era coleg cu tat─âl s─âu, care ├«mbrac─â uniforma de poli┼úist de 25 de ani, ┼či f─âcea parte dintre cei 70 de b─âie┼úi antrena┼úi s─â circule prin Bucure┼čti pe dou─â ro┼úi. De multe ori s-a aflat ├«n fruntea coloanelor oficiale, pentru c─â un motociclist deschide mai repede calea ma┼činilor care-l ├«nso┼úesc pe demnitar. La fel s-a ├«nt├ómplat ┼či mar┼úi sear─â, c├ónd Bogdan a intrat ├«ntr-o groap─â cu motorul ┼či a murit. Doar c─â cei de la Poli┼úia Capitalei au spus ini┼úial c─â acesta se afla ├«ntr-o misiune de fluidizare a traficului, iar abia ieri, dup─â 36 de ore, au recunoscut c─â de fapt asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficial─â a lui Gabriel Oprea.

2. De unde venea ┼či unde se ducea Oprea?

ÔÇťColoana oficial─â a viceprim-ministrului pentru securitate na┼úional─â, ministru al afacerilor interne, de care demnitarul beneficia ├«n condi┼úiile legii, se deplasa cu o vitez─â adaptat─â la condi┼úiile meteo ┼či de trafic existente pe traseul B─âneasa - Pia┼úa Presei Libere - Arcul de Triumf - Pia┼úa Charles de Gaulle - Pia┼úa Victoriei - Bd. Uranus - str. ┼×tirbei Vod─â, dupa ce ministrul participase la o activitate ├«n cadrul unei institu┼úii din domeniul securit─â┼úii ┼či ordinii publiceÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul Poli┼úiei. Surse oficiale au m─ârturisit, pentru Click!, c─â Oprea fusese la SRI. Problema este alta. C─â nu se arat─â care era destina┼úia final─â a lui Gabriel Oprea. Unii spun c─â urma s─â ajung─â la Ministerul de Interne. ┼×i dac─â este a┼ča, de ce a ales o rut─â pe str. ┼×tirbei Vod─â, c├ónd cea mai scurt─â ar fi fost prin - Pia┼úa Victoriei - Calea Victoriei? Surse din jurul lui Oprea sus┼úin c─â de fapt demnitarul voia s─â ajung─â acas─â. Unde locuia? ├Än Cotroceni, la c├óteva sute de metri de locul unde s-a produs tragedia.

3. Avea dreptul Oprea la coloana oficial─â?

Potrivit Codului Rutier, patru demnitari au dreptul s─â beneficieze zilnic de coloane oficiale (pre┼čedintele, premierul, ┼čefii Parlamentului), ├«ns─â acestora li se adaug─â ┼či mini┼čtrii care au nevoie s─â se deplaseze ├«n regim de urgen┼ú─â. Emil P─âscu┼ú, ┼čeful Sindicatului Poli┼úi┼čtilor din Rom├ónia - Diamantul, a declarat, pentru HotNews.ro, c─â ÔÇťpresupun├ónd c─â domnul Oprea se afla ├«n una dintre situa┼úiile prev─âzute de lege, avea dreptul la coloan─â oficial─â. Dac─â venea de la restaurant ┼či pleca spre cas─â, a┼ča cum a aparut ├«n pres─â, nuÔÇŁ. A┼čtept─âm ca Poli┼úia s─â ne precizeze care a fost urgen┼úa care a impus folosirea coloanei oficiale.

4. A oprit sau nu vicepremierul la locul accidentului?

ÔÇťImediat dup─â producerea accidentului, coloana oficial─â s-a oprit la fa┼úa locului ┼či au fost dispuse m─âsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale ├«n vederea acord─ârii primului-ajutor, poli┼úistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgen┼ú─â Bucure┼čtiÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicatul Poli┼úiei Capitalei. Jurnalistul Vlad Petreanu prezint─â, pe blogul lui, m─ârturia unei persoane care sus┼úine c─â a ajuns prima l├óng─â poli┼úistul Bogdan Gigin─â, dup─â ce acesta a c─âzut cu motocicleta ├«n groap─â. Astfel afl─âm c─â ma┼čina ├«n care se afla vicepremierul nu a oprit la locul accidentului.

5. De ce motociclistul a fost scos pe traseu pe ploaie?

Se ┼čtie foarte clar c─â atunci c├ónd plou─â, e de evitat s─â ie┼či cu motocicleta ├«n trafic. Chiar Brigada Rutier─â  recomand─â asta ori de c├óte ori are ocazia. ├Än plus, Dumitru Coarn─â, vicepre┼čedintele Sin┬şdicatului Na┼úional al Poli┼úi┼čtilor ┼či Personalului Contractual, a declarat, pentru Click!, faptul c─â pe vremea aia motocicleta nu trebuia scoas─â. ÔÇťMotocicleta este folosit─â pentru c─â se strecoar─â mai bine ├«n trafic ┼či fluidizeaz─â coloana, dar nu pe ploaie. Sub 15 grade Celsius ┼či pe ploaie, conducerea profesional─â a Brig─âzii Rutiere nu trebuia s─â o scoat─â, pentru c─â ro┼úile nu mai au aderen┼ú─â, intervine acvaplanarea ┼či vizibilitatea redus─â. Vorbim acum doar despre o recomandare, dar avem de g├ónd s─â o legifer─âmÔÇŁ. ├Än seara fatidic─â, erau 10 grade Celsius, ploua cu g─âleata ┼či se ├«nnoptase.

Bogdan era c─âs─âtorit ┼či a┼čtepta un copil

image
Trei cratere au fost s─âpate de Distrigaz ca s─â remedieze o avarie

Bogdan Gigin─â, 28 de ani, s-a c─âs─âtorit ├«n urm─â cu un an ┼či o lun─â. A avut parte de o nunt─â ca-n pove┼čti, al─âturi de frumoasa sa so┼úie, Raluca. N-a apucat s─â se bucure prea mult de statul de b─ârbat la casa lui ┼či a plecat dintre noi f─âr─â s─â-┼či ┼úin─â ├«n bra┼úe copila┼čul. So┼úia lui este ├«ns─ârcinat─â, ├«n primul trimestru. Este devastat─â de durere ┼či nu-i vine s─â cread─â c─â omul cu care pl─ânuise s─â-┼či petreac─â via┼úa p├ón─â la ad├ónci b─âtr├óne┼úi a pierit ├«ntr-o clipit─â. Potrivit sindicalistului Dumitru Coarn─â, familia agentului va primi 20.000 de euro, dac─â se va stabili c─â a fost accident de munc─â. ÔÇťSigur a┼ča va fi ├«ncadrat, iar cu tot cu formalit─â┼úi, ├«n dou─â s─âpt─âm├óni, banii vor ajunge la urma┼čiÔÇŁ, ne-a spus Coarn─â. Bogdan va fi condus azi pe ultimul drum, urm├ónd s─â fie ├«nmorm├óntat ├«n Cimitirul Ghencea Militar.

Groapa, acoperit─â joi

image
Trupul ne├«nsufle╚Ťit al lui Bogdan a fost depus, ieri, la capela Bisericii Udricani, din Capital─â

Poli┼úistul nu a v─âzut din timp groapa de la intersec┼úia str. ┼×tirbei Vod─â cu Calea Plevnei ┼či a intrat cu vitez─â ├«n ea. Motocicleta a r─âmas ├«nfipt─â ├«n groapa care m─âsura doi metri ad├óncime. Fusese s─âpat─â de Distrigaz, care a intervenit la o avarie, iar lucrarea trebuia terminat─â ini┼úial p├ón─â pe 18 octombrie. ÔÇťExecu┼úia acestei lucr─âri de remediere a avariei a fost prelungit─â pentru perioada 19.10.2015 - 21.10.2015ÔÇŁ, au explicat cei din Prim─âria Capitalei. Dac─â, mar┼úi, cele trei gropi aflate una l├ónga alta erau ├«nc─â acolo, ieri la pr├ónz erau deja asfaltate. Chiar ┼či a┼ča, Dumitru Coarn─â spune c─â lucrarea nu era presemnalizat─â ┼či semnalizat─â corespunz─âtor, a┼ča cum spune legea. Procurorii lucreaz─â la dosarul de cercetare penal─â pentru ucidere din culp─â ┼či caut─â vinova┼úii.

┬źSper ca cei vinova┼úi s─â pl─âteasc─â cu ani grei de pu┼čc─ârie┬╗

image
Gabriel Oprea

ÔÇťAm fost primul l├óng─â corpul s─âracului poli┼úist. Eram la semafor, ├«ncerc├ónd s─â virez st├ónga dinspre Eroilor spre Militari. Am v─âzut poli┼úistul ├«n intersec┼úie oprind ma┼činile ┼či apoi am v─âzut ├«n noapte luminile de la girofarurile ma┼činilor care se apropiau. A trecut prima motocicleta, apoi Passat-ul. Am auzit zgomotul fiarelor r─âsturnate ┼či un fior rece mi-a trecut prin corp. Am realizat accidentul ┼či am l─âsat ma┼čina unde era ┼či am fugit c─âtre locul accidentului. Erau dou─â gropi: prima mai pu┼úin ad├ónc─â, a doua mai mare, ├«n care z─âcea motocicleta. El nu era nic─âieri. L-am z─ârit mai ├«ncolo, sub fiarele r─âsucite, cu fa┼úa ├«n jos. Am ├«nceput s─â ridic fiarele de pe corpul lui, sper├ónd c─â e doar un traumatism minor ┼či este doar incon┼čtient. ├Än acest timp nu am observat hemoragia intens─â la nivelul craniului ┼či, practic, c─âlcam ├«n s├óngele lui. ├Äntre timp, ma┼čina de Poli┼úie s-a oprit ┼či un agent a cobor├ót. Scenele ce au urmat sunt parc─â rupte de realitate. Omul pl├óngea ├«n hohote ┼či striga: ┬źNu se poate, nu se poate, nu-i adev─ârat!┬╗. Ma┼čina Audi ├«n care am aflat c─â era Oprea nu a oprit, ci a trecut ├«n vitez─â, slalom├ónd printre ┼či peste fiarele ce delimitau g─âurileÔÇŽÔÇŁ.

├Äntr-o postare pe Internet, plin─â de durere, na╚Öa agentului mort l-a acuzat pe ministrul Gabriel Oprea c─â poart─â responsabilitatea tragediei. ÔÇťFinul meu ╚Öi-a pierdut via╚Ťa pentru unii cu func╚Ťii mari care se gr─âbesc, mereu se gr─âbesc, f─âr─â se le pese c─â plou─â ╚Öi c─â omul care ├«i serve╚Öte conduce o motociclet─â... nu un tanc!!! Mul╚Ťumim frumos, domnule ministru!!! A╚Ťi l─âsat p─ârin╚Ťii f─âr─â singurul lor copil ╚Öi o v─âduv─â t├ón─âr─â! Ru╚Öineeee!!!ÔÇŁ.

fuego iubita2 png
cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg