5 sfaturi ca să nu-ţi strici telefonul mobil

Ultima actualizare:

    Care crezi că sunt cele mai populare mesaje de sărbători? (FOTO Click!)
Care crezi că sunt cele mai populare mesaje de sărbători? (FOTO Click!)

Fiecare dintre noi avem un telefon mobil, fie un model simplu şi ieftin, fie unul scump, dar deştept. Indiferent de situaţie, trebuie să ştim că aceste accesorii se pot deteriora dacă nu le protejăm. Andrei Cătălin, director Service Mondo GSM, ne spune cum  să avem grijă de mobil şi cum să-i prelungim viaţa.

Sunt fine şi delicate, ­nişte mici bijuterii de care nu ne despărţim niciodată. Suntem dependenţi de ele, dormim cu ele la cap, le purtăm cu noi indiferent unde ne-am duce şi ce am face.

Telefonul mobil este o necesitate, iar în momentul în care se strică nu mai putem comunica, nu ne mai putem informa, nu mai avem acces la muzică sau jocuri. Iată câteva sfaturi pentru a evita deteriorarea telefonului tău.

Ţine telefonul în husă!

Când cumperi un telefon mobil, acesta poate fi însoţit de o husă specială, dar nu e o regulă general valabilă. În cazul în care produsul nu are o husă, e obligatoriu să cumperi una.

Aceasta trebuie să fie din silicon pentru a atenua cât mai bine eventualele şocuri la care ar putea fi expus telefonul. Reprezentanţii Mondo GSM recomandă achiziţionarea unei huse speciale pentru modelul tău de telefon de la firma producătoare.

„Mulţi clienţi ne întreabă ce huse să-şi cumpere pentru a nu-şi mai sparge telefoanele.Le recomandăm husele din silicon", ne spune Andrei Cătălin. O husă poate costa între 20 şi 300 de lei.

Protejează ecranul cu folie!

Când cumperi un produs nou, vei observa că display-ul e protejat cu o folie subţire. Dezlipeşte această folie şi mergi la un service pentru o înfoliere specială.

Nu uita că, în timp, ecranul telefonului tău se va zgâria, se va păta şi va deveni mat. Aceasta este cea mai sigură modalitate prin care eviţi deteriorarea ecranului.

Atenţie la lichide!

Cele mai dese cazuri de deteriorare apar atunci când mobilul intră în contact cu lichide. „Însă, la noi vin clienţi care ne aduc telefoane mobile deteriorate nu din cauza contactului cu lichidele, ci din cauza şocurilor la care au fost expuse", ne spune Andrei Cătălin.

Dacă ai scăpat telefonul în apă şi acesta s-a defectat, există riscul de a pierde garanţia produsului. Telefonul e dotat cu unul sau mai mulţi senzori de umiditate.

Odată ce aceştia s-au declanşat, ei devin martorii faptului că tu nu ai avut grijă de telefon cum trebuie şi, astfel, vei plăti pentru reparaţii.

Evită şocurile şi loviturile!

Încearcă să manevrezi cu mare grijă mobilul. Nu-l scăpa pe jos, nu-l trânti, nu-l lovi pentru că nu va rezista mult timp. Există multe situaţii în care purtăm telefonul în buzunarul din spate al pantalonilor, în buzunarul din faţă sau în buzunarul de la cămaşă.

Total neindicat! Dacă îl ţinem la spate, există riscul să ne aşezăm pe el. Dacă îl ţinem în buzunarul de la cămaşă când facem mişcări bruşte sau ne aplecăm mobilul poate aluneca.

Bucătăria, cel mai periculos loc pentru un iPhone

Conform unui studiu citat de CNet, aproape 21% dintre utilizatorii iPhone şi-au distrus mobilul în bucătărie după ce au vărsat pe el lichide precum apă, sucuri, bere, ceai şi cafea.

După bucătărie, cel mai periculos loc din casă pentru un iPhone este camera de zi, unde s-au produs 18% dintre accidente, urmată de baie - locul responsabil pentru 16% dintre distrugerile de iPhone. 51% dintre accidente se petrec în casă, fiind mult mai puţine iPhone-uri distruse pe stradă sau în afara clădirilor.

Conform studiului, în 69% dintre cazurile distrugerii de vină sunt proprietarii. De exemplu, 5% au uitat telefonul în hainele pe care le-au pus în maşina de spălat, 9% l-au scăpat în toaletă, iar 6% l-au uitat pe capota maşinii şi au plecat la drum.

Aşa prelungeşti viaţa electrocasnicelor!

Electrocasnicele se deterio­rează dacă intră în contact cu lichide sau dacă funcţionează în încăperi umede. De asemenea, praful e unul dintre cei mai mari duşmani .

Nu lipi televizorul de perete. Televizorul trebuie să fie poziţionat la câţiva centimetri de perete pentru a nu se încinge. Carcasa televizoarelor vechi nu se acoperă atunci când ele funcţionează.

Aceasta prezintă un grilaj prin care pătrunde praful. Acoperă-l doar când televizorul e stins. Pentru protejarea plasmelor, cumpără lavete şi spray-uri speciale.

 Unitatea calculatorului nu se pune pe jos. Unitatea calculatorului nu trebuie aşezată jos, sub birou, deoarece la nivelul podelei se depune foarte mult praf. Aşază unitatea lângă ecran şi şterge praful în fiecare zi!

Evită contactul tastaturii cu lichide! Dacă ai vărsat apă, ceai, cafea pe tastatură, deconecteaz-o de la computer şi las-o să se usuce.

Nu aşeza microundele lângă chiuvetă. Apa poate pătunde prin grilajul care se află pe carcasa cuptorului şi se poate produce un scurtcircuit. Fereşte aparatura electrocasnică din bucătărie de contactul cu lichide şi umezeală. Curăţă frecvent cuptorul cu microunde de pete de grăsime.

«Fereşte mobilul de variaţiile bruşte de temperatură!» Andrei Cătălin, director service Mondo GSM

„Variaţiile bruşte de temperatură formează condens, deci umiditate. Dacă umiditatea pătrunde la circuite, telefonul s-ar putea defecta. De exemplu, dacă te afli pentru o oră pe pârtie, afară înregistrându-se temperaturi sub 0˚C, iar apoi intri într-o încăpere încălzită la 20˚C este recomandat să nu foloseşti telefonul o perioadă. Acesta nu trebuie închis, ci doar să nu fie folosit timp de o oră, o oră şi jumătate. În tot acest timp el trebuie ţinut într-o încăpere răcoroasă pentru a se încălzi treptat, nu dintr-o dată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net