5 sfaturi ca să protejezi sănătatea copilului tău

Ultima actualizare:

Şterge praful cât mai des!Una dintre sursele principale de expunere a copiilor la substanţe toxice este praful din casă care, însă, poate fi ţinut la distanţă aspirând cel puţin o dată pe săptămână, sau folosind un mod umed. La fel de eficientă este şi o cârpă umedă din bumbac. Dacă este vorba de un bebeluş care merge de-a buşilea, se recomandă o astfel de curăţenie de două ori pe săptămână. Curăţarea cu o cârpă uscată doar ridică praful în aer, iar acesta se va aşeza la loc în scurt timp. Praful din casă este o sursă de expunere a copiilor la substanţe toxice, inclusiv plumb care, chiar şi în cantităţi reduse, afectează creierul aflat în dezvoltare. În plus, dacă pantofii sunt descălţaţi la intrare, se poate reduce semnificativ cantitatea de praf şi de potenţiale substanţe chimice periculoase aduse în casă. Depozitarea în ordine a lucrurilor şi păstrarea jucăriilor în recipiente închise ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de praf.

Nu folosi substanţe de curăţare toxice!Specialiştii recomandă trecerea la substanţe de curăţat simple, non-toxice. Praful de copt poate fi folosit pentru curăţarea chiuvetei şi a ţevilor, în timp de oţetul amestecat cu apă curăţă bine aproape orice suprafaţă, inclusiv ferestrele şi podelele. În cazul spălării rufelor, cercetătorii susţin că balsamul este inutil în cele mai multe cazuri şi că aroma de prospeţime dată de aceste substanţe ar trebui evitată. Pentru haine, sunt recomandaţi detergenţii fără arome.

Renovează în mod corectProiectele de renovare a locuinţei reprezintă o ameninţare pentru sănătatea copiilor şi a femeilor gravide. Praful încărcat de vaporii toxici de la vopseluri şi diluanţi pot provoca afecţiuni neurologice.Toate zonele aflate în renovare ar trebui sigilate de restul casei prin plase de plastic şi bandă adezivă. Controlul prafului este important mai ales în casele vechi, deoarece praful rezultat în urma renovării acestor locuinţe poate conţine cantităţi foarte mari de plumb.

Alegeţi cu atenţie materialele plastice folositeNicodată nu trebuie să fie introduse în cuptorul cu microunde recipiente din plastic sau învelite în plastic, deoarece chimicare dăunătoare se pot infiltra din plastic în mâncare sau băuturi.Mâncarea ar trebui păstrată în recipiente din sticlă sau ceramică, iar fructele proaspete şi mâncarea congelată ar trebui consumate cât mai rapid, pentru a reduce expunerea la Bisphenol-A (BPA), o substanţă folosită la fabricarea cutiilor pentru alimente şi băuturi. BPA a fost legat de o largă varietate de potenţiale riscuri asupra sănătăţii, cu impact asupra dezvoltării creierului şi a secreţiei hormonale.Evitaţi cumpărarea de biberoane, bavete, jucării de baie, perdele de duş şi alte produse ce conţin PVC, un tip de plastic cunoscut şi sub numele de vinyl. Aceste produse pot conţine anumite substanţe chimice toxice, numite ftalaţi, care, în Canada, au fost interzise la fabricarea jucăriilor începând cu iunie 2011, iar în Europa încă din noiembrie 2010.

Minimizaţi cantitatea de mercurMercurul, un metal extrem de toxic pentru creier, este întâlnit în anumite feluri de peşte şi de crustacee, inclusiv în ton. Experţii recomandă alegerea sortimentelor de peşte cu un conţinut scăzut de mercur, cum ar fi macroul din Atlantic, hering, păstrăv sau somon întreg ori la conservă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net