56 de oameni şi 4 câini, în căutarea ursului ucigas

Ultima actualizare:

    Animalul e rănit  şi foarte agresiv
Animalul e rănit şi foarte agresiv

Ursul ucigaş e urmărit de o armată de oameni. Autorităţile au trimis la faţa locului 56 de persoane şi patru câini de elită care răscolesc pădurile din Dâmboviţa, de mai bine de 48 de ore. Doar, doar reuşesc să pună mâna pe fiara care a omorât miercuri un om şi l-a atact pe un al doilea.

A stat o zi şi o noapte prins în laţuri şi cu ultimele puteri a reuşit să rupă capcana pusă de braconieri. Înfuriat şi plin de răni, animalul nu a stat pe gânduri şi imediat ce s-a eliberat a sărit să-şi facă dreptate. L-a atacat pe primul vânător ilegal şi nu i-a dat drumul din gheare până nu l-a omorât.

Al doilea a reuşit să fugă şi s-a ascuns într-o baracă. Acesta este scenariul autorităţilor, care spun că bărbatul de 64 de ani, ucis de fiară se ocupa cu braconajul şi că mai omorâse până atunci cel puţin şase urşi.

Complicii lui au recunoscut cu ce se îndeletniceau şi le-au mărturisit poliţiştilor că ursul a fost prins marţi, iar miercuri veniseră să-l ia cu căruţa. Urma să-l tranşeze ca să-l vândă pe bucăţi.

Planul nu le-a reuşit, iar animalul extrem de agresiv umblă acum bine-mersi. În căutarea lui au plecat 56 de persoane şi 4 câini: 30 de vânători, 20 de jandarmi şi 6 poliţişti scotocesc fiecare colţ de pădure, încă de miercuri. Până acum au găsit doar urme de sânge, la patru kilometri distanţă de locul unde a atacat. Pentru că ursul poate fi oriunde, căutările au fost extinse, din Moroieni până la Pietroşiţa.

"Va fi foarte greu să dea de el. Este rănit şi stă ascuns prin mărăcini. Acum încearcă să-şi vindece rănile şi e foarte agresiv", ne-a declarat Sandu Tolea, director la DSV Dâmboviţa. La fondul privat de vânătoare trăiesc 80 de urşi, iar ministrul mediului Rovana Plumb a anunţat că cei care îl au în grijă vor rămâne fără aviz.

Câinii de elită, dresaţi să doboare fiarele

Max, Bany, Alex şi Niro trăiesc la centrul chinologic de la Sibiu. Sunt dresaţi de când s-au născut, astfel că acum au devenit cei mai buni câini-poliţişti din ţară.

Toţi au fost trimişi în misiuni dificile. Printre altele, au protejat graniţele UE de infractori şi emigranţi ilegali. Bany este un ciobănesc Belgian, care ia urma, iar ceilalţi trei sunt din rasa ciobănesc German. Sunt câini de intervenţie cu agresivitate superioară, gata să doboare animale fioroase. Ei au fost trimişi acum, împreună cu dresorii lor, să găsească ursul fugar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net