6 sfaturi s─â-┼úi protejezi casa de mucegai ┼či igrasie

16 octombrie 2013
simeon stalpnicul png

Se anun┼ú─â vreme rece ┼či ploioas─â, iar din cauza umezelii, ├«n locuin┼úa ta ar putea ap─ârea igrasia ┼či mucegaiul. ┼×i, dac─â nu iei din timp m─âsuri, s-ar putea ca, la un moment dat, s─â fie prea t├órziu. Odat─â instalate, e foarte greu s─â mai scapi de ele. Click! ├«┼úi spune ce ai de f─âcut pentru a evita apari┼úia igrasiei ┼či┬á a mucegaiului.

Repar─â robine┼úii ┼či ┼úevile - f─â o verificare a instala┼úiilor sanitare, ├«nlocuie┼čte sau repar─â robine┼úii care curg sau ┼úevile care au scurgeri de ap─â. Instala┼úia de ap─â a locuin┼úei trebuie s─â fie ├«n perfect─â stare de func┼úionare. Orice scurgere c├ót de mic─â necesit─â repara┼úii urgente!

Pune ├«n func┼úiune hota de aragaz - aceasta ├«ndep─ârteaz─â aburii forma┼úi de fiecare dat─â c├ónd g─âte┼čti ┼či reduce din umiditate. Dac─â nu ai hot─â de buc─ât─ârie, c├ónd g─âte┼čti f─â-o cu geamul deschis sau m─âcar ├«ntredeschis. Nu acoperi gura de aerisire! Este interzis prin lege ┼či ri┼čti amend─â!

Aerise┼čte des baia - ├«n baie se adun─â aburi ┼či nivelul de umiditate este mai crescut dec├ót ├«n alte camere. Aerise┼čte baia dup─â fiecare du┼č!

Dup─â ce ai folosit baia, deschide geamul ┼či ├«nchide u┼ča. Dac─â nu ai geam la baie, instaleaz─â un ventilator care s─â evacueze vaporii pe coloana de aerisire a blocului. ├Än nici un caz nu acoperi gura de aerisire cu rigips, carton etc.

Izoleaz─â ferestrele - amenajeaz─â casa cu produse c├ót mai rezistente la umezeal─â. Izoleaz─â ferestrele cu band─â adeziv─â din burete. Dac─â ferestrele sunt vechi, recondi┼úioneaz─â-le sau schimb─â-le!

Cump─âr─â un dezumidificator - acesta elimin─â umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafa┼ú─â rece. Este indicat s─â ai un astfel de apar ├«n cas─â, fie ├«n baie fie ├«n buc─ât─ârie. De asemenea, po┼úi instala un desumidificator ├«n dormitoare ┼či chiar living. Este recomandat ca ├«n locuin┼úa noastr─â s─â existe un nivel de umiditate ├«ntre 40-60%.

Aten┼úie la terasa blocului - persoanele care locuiesc la ultimul etaj al blocului sunt cele mai ghinioniste din acest punct de vedere. ├Än anotimpul ploios ┼či din cauza terasei blocului neizolate corespunz─âtor, umezeala poate p─âtrunde la tine ├«n cas─â. Ce e de f─âcut? Anun┼ú─â de urgen┼ú─â administra┼úia blocului ┼či solicit─â repara┼úiile necesare!

Degeaba vei folosi produse de ├«ndep─ârtare a petelor de mucegai dac─â nu se rezolv─â problema cu terasa blocului. Dac─â nu sunt luate m─âsuri urgente, te vei trezi cu tencuiala c─âzut─â de pe pere┼úi, cu pete maronii ┼či negre extrem de inestetice, cu un miros greu ┼či, nu ├«n ultimul r├ónd, chiar cu probleme de s─ân─âtate.

simeon stalpnicul png
anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
BeFunky collage (5) jpg
iulia parlea3 jpg
fruit 4416500 1920 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg