Peste 600 de blocuri din București nu au căldură și apă caldă. Când se vor încălzi caloriferele

Peste 600 de blocuri din București nu au căldură și apă caldă, iar zeci de mii de locuitori ai Capitalei stau în frig, în miez de iarnă. Termoenergetica a publicat pe site-ul său o listă cu toate zonele şi blocurile afectate. Compania a anunţat însă că majoritatea lucrărilor la reţeaua de termoficare vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi. Sunt estimate și niște ore când caloriferele se vor încălzi din nou, dar vorbim doar despre estimări. 

image

Pe site-ul Termoenergetica a fost publicată o listă cu blocurile din București care au rămas fără căldură și apă caldă din cauza unor avarii sau lucrări mentenanță. Lista poate fi consultată AICI.

Spitalul Colentina, tăiat de la căldură. Decizia managerului 

Aproximativ 600 de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei au rămas fără agent termic, în condițiile în care meteorologii avertizează că urmează cel puţin două zile de ger. 

Cea mai afectată zonă este  sectorul 6, ca urmare a unor avarii apărute pe Strada Romancierilor, Bulevardul Timişoara şi Bulevardul Iuliu Maniu, însă au existat destule probleme şi în sectoarele 1, 2, 3 şi 5. 

Şi Spitalul Clinic Colentina a fost afectat de avariile la reţeaua de termoficare. Managerul unităţii spune că spitalul era pregătit pentru o astfel de situaţie. "Avem apă caldă în toate corpurile de clădire, asigurată de boilere individuale. Căldura este asigurată de panouri radiante şi aparate de aer condiţionat pe perioada intervenţiei celor de la Termoenergetica.  Intervenţia a fost anunţată şi s-au luat măsurile necesare", a declarat managerul Spitalului Clinic Colentina, Victor Cauni.

Cum va fi vremea miercuri și joi. 

Meteorologii anunță pentru București o răcire accentuată a vremii atât miercuri, cât și joi. 

Astfel, în intervalul 12 ianuarie, ora 08:00 - 13 ianuarie, ora 08.00 vremea va fi rece, cu temperatura maximă în jurul valorii de 1 grad, iar minima între de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Joi, până la ora 18.00, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade. 

Avarii la reţeaua de termoficare apar permanent, însă odată cu răcirea bruscă a vremii din ce în ce mai multe zone din Capitală încep să aibă probleme cu agentul termic. Temperaturile în Capitală scad noaptea sub zero grade, iar zeci de mii de bucureşteni au rămas de mai multe zile fără căldură sau apă caldă. Iar asta va continua pe tot parcursul sezonului cald, a anunțat primarul capitalei care a spus că nu poate rezolva problema. Nicușor Dan a declarat în nenumărate ori că nu există bani la buget pentru înlocuirea conductelor avariate, ci doar pentru reparații și peticeli. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net