7 ani de mistere în cea mai celebră crimă din România

Ultima actualizare:

    Elodia şi Cristian  Cioacă s-au căsătorit  în iulie 2004, dată la  care avocata era deja însărcinată
Elodia şi Cristian Cioacă s-au căsătorit în iulie 2004, dată la care avocata era deja însărcinată

Gata cu zâmbetul ironic pe chipul lui Cristian Cioacă! Ieri, la aproape 7 ani de la dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu (38 de ani), poliţistul a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea ei. Deşi cadavrul femeii nu a fost găsit, anchetatorii au probe suficiente să îl condamne pentru lovituri cauzatoare de moarte.

“O pedeapsă prea mică pentru crima comisă!”, asta a spus ieri mama Elodiei Ghinescu, care s-a luptat să îl “arunce” pe Cioacă în spatele gratiilor. Nici despăgubirile de 150.000 de euro pe care Cioacă este obligat să le plătească familiei nu o consolează pe Emilia Ghinescu. “Eu mi-am pierdut definitiv copilul!”. Dosarul Elodia a fost unul din cele mai mediatizate cazuri de crimă din România, care a atras atenţia unei ţări întregi. Click! vă prezintă momentele cheie din timpul anchetei care a durat aproape 7 ani.

29 august 2007 – Avocata Elodia Ghinescu are o discuţie aprinsă, cu soţul ei, după care nu mai este văzută. Cristian Cioacă declară dispariţia la Poliţie abia după o săptămână.Postul de televiziune OTV începe un serial în care dezbate zi de zi dispariţia misterioasă a avocatei, iar cazul ajunge celebru.

Anchetatorii găsesc pete de sânge în locuinţa celor doi soţi. Poliţistul Cioacă e suspectat că şi-a ucis soţia, mai ales că cei doi nu se mai îneţelegeau şi ambii aveau amanţi. Anchetatorii cer arestarea lui Cioacă, însă, în lipsa cadavrului, solicitarea a fost respinsă.

Elodia e căutată în zadar luni la rând, în mai multe judeţe, prin râpe, păduri, lacuri.

Noiembrie 2011 - Elodia este declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov. Între timp, criminaliştii descoperă pe pereţii dormitorului Elodiei, sub zugraveală, multe urme de sânge.Cioacă şi-a susţinut mereu nevinovăţia şi a venit la toate termenele de judecată cu zâmbetul pe buze, sfidând judecătorii şi presa. Mai mult, el a spus că soţia sa îi trimite mesaje din străinătate, ba şi diverse cadouri.

Decembrie 2012 - Cristian Cioacă este arestat preventiv după ce procurorii au adunat probe zdrobitoare împotriva lui. Într-o râpă, poliţiştii i-au găsit chiloţii lui Cioacă, uniforma de poliţist şi cămaşa, toate pătate cu sângele soţiei sale. În maşina lui Cioacă, pe tocul pistolului său, găsit în torpedou, era sângele victimei.

Mama Elodiei şi sora lui Cioacă s-au luptat în instanţă pentru custodia micuţului Patrick, fiul celor doi soţi, în vârstă de 8 ani. Bătălia a fost câştigată de familia poliţistului.

Iulie 2013 -  Tribunalul Argeş îl condamnă pe poliţist la 22 de ani de puşcărie.

Februarie 2014  - Cioacă e pus în libertate şi revine la serviciu, la Poliţia Argeş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net