8.000 €, plimbarea cu cel mai frumos tren

Ultima actualizare:

    Orient Express a poposit ieri în  Gara de Nord. Zeci de curioşi şi-au  dat coate să se fotografieze cu  luxosul tren a cărui locomotivă era  decorată cu panglici tricolore (Foto: Marian Iliescu)
Orient Express a poposit ieri în Gara de Nord. Zeci de curioşi şi-au dat coate să se fotografieze cu luxosul tren a cărui locomotivă era decorată cu panglici tricolore (Foto: Marian Iliescu)

"Trenul Orient Express soseşte în staţie la linia 14", răsună în boxele Gării de Nord din Bucureşti. Impiegatul flutură batista şi iată-l! Vechi de 125 de ani, cel mai vestit tren din Europa îşi face intrarea în ropotele de aplauze ale curioşilor veniţi să-l admire.

"Mami, uite trenul! Ce mare şi frumos e, vreau şi eu să mă plimb cu el", strigă entuziasmată Andreea. Ieri, la ora 14.15, trenul Orient Express a ajuns în România.

Cei 100 de pasageri de lux au la dispoziţie tot ce-şi pot dori: delicii culinare servite în restaurante elegante, vagoane luxoase de dormit, bar şi chiar un pian care le încântă auzul. Trenul multicultural adună pasageri din toate colţurile lumii: americani, neozeelendezi, italieni, asiatici sau francezi.

Ştefan şi Andreea sunt extrem de încântaţi şi explorează fiecare părticică a vagoanelor

simeon stalpnicul png

În restaurantele de lux o porţie de caviar Baccari costă peste 200 de euro

simeon stalpnicul png

Robert şi BG din Singapore ne-au spus că este cea mai frumoasă experienţă din viaţa lor

simeon stalpnicul png

După ce au vizitat o serie de obiective turistice, călătorii au avut parte de o cină românească la Hotelul Hilton. Românii, însă, nu se încumetă să călătorească cu vestitul tren.

"Pentru noi e de neatins", ne-a spus mâhnită tanti Teodora, care a plecat acasă doar cu o poză făcută lângă locomotivă. Astăzi, la ora 9.00, Orient Express a părăsit România.

Uite traseul parcurs de Orient Express

"Hotelul pe şine" pleacă în fiecare an de pe peronul Gării de Est din Paris şi străbate mai multe ţări după care se opreşte în Veneţia.

Călătoria durează 10 zile iar biletele costă între 6.000 şi 8.000 de euro şi au fost epuizate de anul trecut. Trenul de lux circulă cu 70 km/h şi are 18 vagoane, dintre care 8 vagoane de dormit şi 3 restaurante. Întreţinerea anuală a trenului ajunge la 2 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net