84% din români se uită zilnic la TV. Unii chiar și câte 8 ore

image
Românii sunt primii în Europa la statul în fața televizorului

Televizorul este prietenul românului. Nu mai puțin de 87% din români își pierd timpul zilnic în fața micului ecran în medie câte 3,3 ore. Sunt și persoane care petrec în fața televizorului câte 8 ore.

SES Astra România, filiala locală a operatorului mondial de sateliți SES, a cerut companiilor de cercetare Grayling România și Mercury Research să realizeze un studiu privind obiceiurile de consum TV ale românilor. „Indexul consumului de televiziune în România” și-a propus să scoată la lumină ce canale Tv și ce produse media sunt îndrăgite de români.

Așa s-a aflat faptul că peste 84% dintre respondenți se uită zilnic la TV, în medie câte 3,3 ore, în timpul săptămânii și aproape 4 ore în weekend.

Din cei care au recunoscut că urmăresc zilnic programele TV, 54% sunt persoane active, iar 23% sunt pensionari. Aceștia din urmă petrec în fața televizorului, în medie, 4,3 ore/zi în timpul săptămânii și circa 4,4 ore/zi în weekend. De cealaltă parte, peste 60% din persoanele active care au răsuns chestionarului au declarat că petrec 2-3 ore pe zi urmărind programele TV, în timpul săptămânii, în timp ce în weekend doar 42% mai au acest obicei. Însă, 4% din cei care au un loc de muncă, recunosc că televizorul îi ține „captivi” vreme de oopt ore pe zi (în timpul zilelor de lucru). În weekend, 5% din români se uită câte opt ore la televizor în fiecare zi.

La ce se uită? Canale de știri (78%), filme (57%), muzică (43%) și audiență generală/divertisment (41%).

Topul preferințelor românilor în materie de canale TV este condus de PRO TV cu aproape 21%, urmat de Kanal D și Antena 1.

Totodată, un sfert (24%) dintre participanții la studiu au declarat că își doresc să urmărească emisiunea/filmul sau programul preferat la calitate High Definition (HD).

Procentul ajunge la aproape 50% în cazul celor cu venituri mari.

Aproape 60% dintre respondenți consideră important formatul HD în eventualitatea alegerii unui nou furnizor de servicii TV, dar și cumpărării unui nou televizor.

În ceea ce privește genul conținutului preferat a fi recepționat în HD, pe primul loc sunt menționate filmele, urmate de știri, documentare și sport.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg