9 remedii pentru îndepărtarea celor mai dificile pete

Ultima actualizare:

Pete de ulei - Presară pudră de talc peste petele de ulei de pe ţesături. Lasă să acţioneze câteva minute, iar apoi, după ce uleiul a  fost absorbit, perie sau aspiră pudra.

Pete de cerneală - Ai pătat o cămaşă sau un tricou cu cerneală? Pulverizează peste pată fixativ de păr, iar apoi spală îmbrăcămintea aşa cum o faci în mod obişnuit.

Pete de sânge - Petele de sânge de pe haine se şterg folosind sare de bucătărie. Presară pe zona pătată o linguriţă de sare şi aşteptă câteva minute să acţioneze. Apoi, spală în mod normal.

Pete de suc de fructe - Dacă ţi-ai pătat haina preferată cu suc de fructe, nu trebuie altceva decât să torni apă fierbinte peste pată.

Pete de vin roşu - Ai scăpat un pahar de vin roşu pe covor? Toarnă peste pată vin alb sau gin, iar apoi spală cu apă caldă şi detergent special pentru covoare. Pata de vin roşu va dispărea ca prin minune.

Pete de unt, grăsime - Dacă ai pătat o bluză cu unt, curăţă repede locul cu apă caldă şi săpun. Apoi, aşază pe zona deteriorată o foaie de calc şi pune fierul de călcat călduţ pe pată. Dacă ai pătat o haină din mătase, presară pe pată pudră de tac deoarece aceasta absoarbe grăsimea. Apoi, spală materialul cu apă caldă şi săpun.

Pete de bere - Petele de bere de pe materialul textil ies dacă torni peste ele apă rece. Dacă materialul mătase, tamponează pata cu un tifon înmuiat în apă şi spirt.

Pete de iarbă - Petele de iarbă ies dacă foloseşti pentru curăţarea lor zeamă de lămâie şi puţină apă. Lasă soluţia să acţioneze câteva minute, iar apoi spală haina cu apă şi săpun.

Pete de rugină - Petele de rugină se duc dacă foloseşti apă cu puţină zeamă de lămâie. Pune apoi fierul de călcat uşor încălzit pe pată. La sfârşit, obiectul de îmbrăcăminte se va spăla la maşian de spălat, aşa cum procedezi de obicei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net