A 63-a victimă de la Colectiv: Cristi Mitroi era artist grafic

Ultima actualizare:

    Cristian Mitroi fusese transportat în Marea Britanie pentru îngrijiri medicaleFoto: Adrian D. Photography
Cristian Mitroi fusese transportat în Marea Britanie pentru îngrijiri medicaleFoto: Adrian D. Photography

Luni, 21 decembrie, medicii din Marea Britanie au înregistrat al 63-lea deces în urma incendiului de la clubul Colectiv, produs la 30 octombrie. Victima se numeşte Cristian Mitroi, avea 30 de ani şi era de profesie artist grafic.

Cristian Mitroi a fost internat în noaptea incendiului la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu arsuri pe corp şi pe căile respiratorii. El a fost unul dintre pacienţii transportaţi în Marea Britanie pentru îngrijiri, unde a murit luni.

Starea pacienţilor din Colectiv

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, citate de Mediafax, luni dimineaţă (21 decembrie) mai erau internaţi în spitale din Capitală 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, dintre care la Spitalul Militar Central - patru pacienţi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - doi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul Elias şi Institutul "C.C. Iliescu" - câte un pacient.

Unul dintre cei trei pacienţi de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a fost externat luni la prânz. Managerul unităţii sanitare, Dan Enescu, a precizat că pacientul va veni la recuperare, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde va primi îngrijiri şi pentru suferinţa mai veche, tetrapareza spastică.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" a mai spus că ceilalţi doi pacienţi ar putea fi externaţi în zilele următoare.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 68 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda şi câte unul în Israel şi Austria. În clinicile din străinătate mai sunt internaţi 21 de pacienţi. De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

image
image
image
image
image
image
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg
sofer bolnav la volan jpeg
masini jpeg
Gard FOTO Shutterstock jpg