A băut un litru de țuică în 5 minute. Acum este în comă la spital

Ultima actualizare:

Camerele de gardă ale spitalelor din București și țară, dar şi echipajele serviciilor de ambulanţă au fost și în acest început de an  asaltate de pacienţii care au nevoie de ajutor în urma excesului de alimente şi alcool.

image

Unii s-au ales cu toxiinfecții alimentare, alții au intrat chiar în comă alcoolică. E ste și cazul unui bărbat din slatyina care, beat fiind, a vrut să-și „dreagă” mahmureala cu încă un litru de țuică. l-a dat pe gât ca pe apă, în minute. Apoi, a căzut lat.

Noaptea dintre ani a fost agitată pentru echipajele Serviciului de Ambulanţă Olt, scrie Adevărul. Vestea bună este că, în ciuda „arsenalului de război“ de care s-a făcut uz în noaptea de Revelion, în judeţ nu s-au înregistrat apeluri pentru ajutor medical în urma folosirii obiectelor pirotehnice.  Zeci de persoane au avut, în schimb, nevoie de îngrijiri din cauza excesului alimentar. Probleme şi mai mari a pus, însă, consumul de alcool.  

Medic: „A băut-o ca pe apă. Nu mișca. Nu mai avea nici o reacție”

 „Am avut multe apeluri şi în cursul nopţii, dar şi acum. Am luat chiar acum (n. red. - sâmbătă, 1 ianuarie 2022, în jurul prânzului) din Slatina un bărbat în comă alcoolică, de la domiciliu. Nu mişca, nu mai avea nicio reacţie. Băuse un litru de ţuică, el fiind gata beat de aseară, dar acum, să se dreagă, a băut un litru de ţuică în 5-10 minute. A băut-o ca pe apă, să-şi revină. Bărbat, 48 ani, a sunat fratele să ceară ajutor“, a menţionat medicul de gardă al SJA Olt.   

Cazul nu este însă singular. Medicii atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul excesiv de alcool pentru sănătate. Dacă nu consumul în sine de alcool duce la deces în toate cazurile, deloc rare sunt situaţiile în care persoana aflată în stare de ebrietate se îneacă în timpul somnului cu propria vomă, decedând sufocată.  

Vrei să te trezești din mahmureală? Evită zeama de varză!

Medicii atrag atenţia şi asupra metodelor de a înlătura simptomele mahmurelii. E recomandat consumul de apă pentru hidratare, la fel consumul de fructe, iar citricele sunt o bună alegere, cu acelaşi efect. Zeama de varză, însă, poate complica lucrurile prin creşterea tensiunii arteriale din cauza conţinutului mare de sare, aşa că este de evitat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net