A crescut numărul cazurilor de infectare la copii cu COVID-19, în a treia săptămână de școală. Care este procentul


    Elevii sunt obligați să poarte mască de protecție în tipul orelor de curs pentru a limita răspândirea noului coronavirusfoto: Shutterstock
Elevii sunt obligați să poarte mască de protecție în tipul orelor de curs pentru a limita răspândirea noului coronavirusfoto: Shutterstock

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 22% în perioada 28 septembrie - 4 octombrie, față de săptămâna anterioară. Cel de infectare la copii, în grupa de vârstă 0-19 ani, a ajuns la 2.787 de cazuri în intervalul 14 septembrie - 7 octombrie.

Cazurile din grupa de vârstă 0-19 ani reprezintă 7,26% din numărul total de cazuri înregistrate la nivel național în perioada 14 septembrie - 7 octombrie, potrivit edupedu.ro. Creșterea numărului de cazuri este pusă de mulți pe seama reinceperii școlilor.

Ministerul Educației a anunțat că 173 de școli din cele 335 aflate în scenariul roșu au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19, fiind mai mult de 3 elevi din clase diferite infectați. 

În prima săptămâna de școală au fost înregistrate 664 de cazuri pe intervalul de varta 0-19 ani. Media cazurilor zilnice a fost de 94. În a două săptămâna de școală au fost cu 14,1% mai multe cazuri (758). Media cazurilor zilnice a urmat și ea la 108. În săptămâna a treia numărul a crescut la 926, cu 22,16% peste a două săptămâna, potrivit sursei citate.

zodii care sunt vampiri energetici jpg
FotoJet (4) jpg
cub mama theo rose carmen harra png
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
ruxi jpg
Balenciaga 1 Foto Captura JPG
paul danci jpg
image
image
image
image
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo
mesajele vedetelor de 1 Decembrie jpg
Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României
cub 1 decembrie png