A fost acordat primul credit ├«n programul IMM Invest. Ce vrea s─â produc─â firma cu banii ob╚Ťinu╚Ťi

7 mai 2020
image
O fabric─â de confec╚Ťii din Ploie╚Öti a primit primul credit ├«n programul IMM Invest

A fost acordat primul credit ├«n programul IMM Invest. Banii se duc la o firm─â din Ploie╚Öti, care vrea s─â produc─â cu ajutorul lor echipamente medicale, extrem de cerute pe pia╚Ťa din Rom├ónia.

A fost acordat primul credit de investi╚Ťii ├«n programului IMM Invest de c─âtre Banca Rom├óneasc─â. Fondul Na╚Ťional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anun╚Ť─â c─â este vorba despre de 1.480.000 lei, iar prima linie de credit pentru finan╚Ťarea capitalului de lucru se ridic─â la 1.100.000 lei.

Banii se duc către compania Rexton Grup din Ploiești, care are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbracaminte.

├Än urma unor investi╚Ťii ├«n echipamente, compania va demara produc╚Ťia de m─â╚Öti, combinezoane de protec╚Ťie ╚Öi alte echipamente specializate, necesare ├«n preven╚Ťia r─âsp├óndirii COVID-19.

Banca Rom├óneasc─â, de╚Ťinut─â ├«n prezent ├«n propor╚Ťie de peste 99% de stat, urmeaz─â s─â beneficieze de peste 340 milioane de lei din plafonul total al garan╚Ťiilor alocate de c─âtre Ministerul Finan╚Ťelor, pentru programul IMM Invest.

În program sunt înscrise în total 22 de bănci.

De când a pornit programul IMM Invest

Platforma IMM Invest func╚Ťioneaz─â de o s─âpt─âm├ón─â, iar firmele interesate pot depune cererile pentru a beneficia de credit garantat de stat.

Creditele ob╚Ťinute prin programul IMM Invest beneficiaz─â de dob├ónzi subven╚Ťionate de 100%, p├ón─â la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire p├óna la 31 decembrie 2022.

Costurile cu acordarea creditului sunt suportate din bugetul de stat, rambursarea anticipat─â fiind f─âr─â costuri ╚Öi comisioane suplimentare. Tipurile de credit sunt dou─â: pentru capital de lucru ╚Öi pentru investi╚Ťii.

10 milioane de lei, valoarea maxim─â acordat─â prin IMM Invest

Valoarea maxim─â este de 10 milioane de lei ╚Öi perioada de rambursare este de 72 de luni. Important este faptul c─â statul garanteaz─â maximum 90% din sum─â. IMM Invest se adreseaz─â ├«ntreprinderilor mici ╚Öi mijocii, care au p├ón─â la 249 angaja╚Ťi. ÔÇŁProgramul guvernamental IMM Invest este cel mai amplu program de finan╚Ťare a companiilor mici ╚Öi mijlocii derulat vreodata ├«n Rom├ónia, ├«n urma c─âruia estim─âm c─â va fi sus╚Ťinut un num─âr de peste 40.000 de IMM -uri ╚Öi vor fi salvate cel pu╚Ťin 500.000 de locuri de munc─âÔÇŁ, explic─â autorit─â╚Ťile. 

Potrivit FNGCIMM, p├ón─â pe 4 mai 53.190 de cereri au fost introduse ├«n aplica╚Ťie, au fost analizate 47.896 cereri, formulate de 37.089 ╚Öi 20.139 de solicitari au fost transmise c─âtre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate ├«n vederea ob╚Ťinerii acordului de finan╚Ťare.

P├ón─â c├ónd v─â pute╚Ťi ├«nscrie ├«n programul IMM Invest

Aplica╚Ťia programului IMM INVEST va r─âm├óne deschis─â p├ón─â la 31 decembrie ╚Öi are un plafon alocat de 15 miliarde de lei. Cei intersa╚Ťi s─â intre ├«n program pot consulta ghidul de completare a cererii online ╚Öi pot vedea modelele de completare a diferitelor tipuri de declara╚Ťii. Acestea sunt postate al─âturat listei de ├«ntreb─âri frecvente, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro ╚Öi pe pagina de Facebook a Fondului Na╚Ťional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Pentru ├«ntreb─âri sau semnalarea eventualelor dificult─â╚Ťi ├«nt├ómpinate ├«n procesul de ├«nscriere ├«n aplica╚Ťie, pute╚Ťi trimite un mail pe adresa imminvest@fngcimm.ro.

Cite╚Öte ╚Öi: 

https://www.click.ro/news/national/ultimele-informatii-despre-imm-invest-ce-angajament-trebuie-sa-si-ia-firmele-care

https://www.click.ro/news/national/platforma-imm-invest-fost-preluata-de-sts-cate-cereri-au-fost-depuse-prima-ora

https://www.click.ro/news/national/atac-informatic-la-platforma-prin-care-micii-intreprinzatori-pot-lua-credite-ce-spune

https://www.click.ro/news/national/site-ul-imm-invest-fost-refacut-din-28-aprilie-poate-fi-accesat-pentru-credite

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sorin oprescu
rau teleorman jpg
Elevii care vor medita┼úii, vor putea face acest lucru ├«n cadrul ┼čcolii
bnr jpeg
regina elisabeta a II-a
accident botosani png