A fost reținut profesorul de 62 de ani care se iubea cu o elevă de liceu încă de când aceasta era minoră

Un profesor de 62 de ani, de la un liceu din București, acuzat că a avut o relație cu o elevă, care pe atunci era minoră, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Adolescenta ar fi recunoscut relația cu profesorul, spunând că totul s-a întâmplat pe când ea avea 17 ani.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore Foto: Shutterstock
Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore Foto: Shutterstock

Ce au transmis polițiștii 

Poliţiştii din București, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în acest caz. Este un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată.

„În fapt, la data de 9 aprilie 2024, Secția 9 Poliție a fost sesizată, de către directorul unei instituții de învățământ, din Sectorul 2, cu privire la faptul că în spațiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituției", informează, vineri, Poliția Capitalei.

Profesorul a fost dus la audieri 

De asemenea, din investigații a reieșit faptul că între elevă și profesor ar fi început o relaţie nepotrivită din luna decembrie 2023, când aceasta avea 17 ani. Vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, profesorul fiind depistat și dus la audieri, în baza mandatului de aducere pus în aplicare.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de Secția 9 Poliție, pentru infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată. 

Asociația de părinți a sesizat organele de anchetă 

Cercetările la nivelul instituției de învățământ au început încă de miercuri, 10 aprilie, după ce asociația de părinți din liceul bucureștean a sesizat organele de anchetă. 

„A ajuns acel videoclip și la conducerea unității de învățământ și, evident, conducerea unității de învățământ imediat a demarat toate procedurile care țineau de școală. Au anunțat inspectoratul, DGASPC, Poliția și s-a demarat o anchetă internă”, a declarat președintele asociației de părinți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net